Skip to main content

Μπάσκετ γυναικών....Λέτε;;;

Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης

Την Πέμπτη (23/9)  κληθηκα στα γραφεία της ΕΟΚ από τους δύο υπεύθυνους για τις γυναίκες στο νέο συμβούλιο της Ομοσπονδίας ,να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούν μαζί μου τα πλάνα τους.

Δεν έχω συνηθίσει ομολογώ σε τέτοιες προσκλήσεις παρότι είμαι ίσως ο παλαιότερος, κοντά σαράντα χρόνια, που ασχολούμαι με το μπάσκετ γυναικών χωρίς να είμαι σε ομάδα πλέον ή να παίζει η κόρη μου.

Είναι μια αγάπη που έμεινε απο εποχής ΑΚΑΗ...και με έχει οδηγήσει να κάνω μέχρι τον δημοσιογράφο στο superbasket.gr, εννοείται αμισθί, για να καλύψω όσο μπορώ το τεράστιο κενό που υπάρχει στα σαιτ για το μπάσκετ το οποίο παίζεται από γυναίκες.

Την Αννυ Κωνστανίδου την γνωρίζω και την τιμώ από τότε όταν αγωνιζόταν και ξεχώριζε μακράν, μέχρι τώρα πάνω από όλα για την προσωπικότητα της.

Τον Χρήστο Βασιλειάδη με πολλά χρόνια παρουσίας στον χώρο, τον έχω ζήσει όταν συνεργαστήκαμε για μία και μόνη σεζόν το 2013-14 στον Πρωτέα Βούλας.

Αξέχαστη χρονιά, κατά την άποψή μου η πιο πετυχημένη θεωρώ του Πρωτέα στις γυναίκες, καθώς κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας στον Βόλο (ο μοναδικός τίτλος που κατακτήθηκε από ομάδα Α2!!!) και η ομάδα των νεανίδων πήρε το πρώτο της Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πτολεμαΐδα!

Δεν κρύβω ότι με γέμισαν ελπίδες.

Έχουν σχέδιο και όραμα.

Ξεκινώντας από το αναπτυξιακό με μόνιμους προπονητές, μέχρι την εθνική ομάδα γυναικών, της οποίας ο προπονητής θα έχει τακτική επαφή με τους αντίστοιχους των μικρότερων εθνικών.

Προσπάθεια να βρεθεί κεντρικός χορηγός για το πρωτάθλημα και το κύπελλο κάτι το οποίο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Η προβολή του γυναικείου όμως είναι το πιο σημαντικό.

Να μπει μέσα στα σπίτια.

Θα ασκηθεί πίεση πρώτα από όλα στην ΕΡΤ ώστε να μεταδίδει ένα αγώνα πρωταθλήματος κάθε αγωνιστική, ακόμα και Κυριακή 12 το μεσημέρι.

Μέχρι για τις εμφανίσεις των ομάδων αναφέρθηκαν.

Μακάρι τι να πω.

Μετά από τόσα χρόνια συνηθισμένος σε μια συγκεκριμένη λογική για τον χώρο του μπάσκετ γυναικών...είμαι λίγο δύσπιστος.

Οι προηγούμενοι δεν με χρησιμοποίησαν πουθενά παρότι ήμουν πάντα κοντά ειδικά στις εθνικές ομάδες, δίνοντας το παρόν σχεδόν παντού.

Δήλωσα την προθυμία μου να βοηθήσω με όποιο τρόπο κρίνουν την νέα προσπάθεια η οποία ξεκινά.

Α ...δεσμεύτηκαν ότι ο πρόεδρος κ.Λιολιος θα εξαγγείλει την Τρίτη κάτι πολύ σπουδαίο που αφορά τις γυναίκες.

Αφού ξαναπώ για πολλοστή φορά ότι το σημαντικό είναι εκτός της ομάδας μας. ..να αγαπήσουμε, να διαφερόμαστε για τον χώρο ολόκληρο, να ευχηθώ καλή δουλειά με υγεία στο δύσκολο έργο το οποίο ανέλαβαν.