Skip to main content

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Σωτηρίου, Σπανού στους ομίλους του Eurocup women

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για το ταξίδι των ελληνικών ομάδων στο Eurocup Women τώρα που σχηματίστηκαν οι όμιλοι της διοργάνωσης.
 
Με την ολοκλήρωση των προκριματικών ομίλων, όπου δυστυχώς δεν κατάφερε καμία από τις ελληνικές παρουσίες να πάρει το εισιτήριο, οι όμιλοι του Eurocup women πήραν την τελική τους μορφή. 
Η ελληνική παρουσία σε αυτούς πλέον αφορά τους δύο αιώνιους που αρχικά είχαν τοποθετηθεί σε αυτούς. 
 
Επίσης το Ελληνικό ενδιαφέρον αφορά την Ισπανική Εστουτιάντες στην οποία αγωνίζεται η αρχηγός της εθνικής μας ομάδας Κατερίνα Σωτηρίου. Τέλος η Άρτεμις Σπανού με την Πολκοβιτσε.
 
Τί θα κάνουν οι δύο ομάδες μας είναι άγνωστο.
 
Δεν έχουμε επαρκές δείγμα γραφής, καθώς δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι επίσημες διοργανώσεις στην χώρα μας σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που έχει γίνει έστω το Supercup. 
 
O πρωταθλητής Παναθηναϊκός έχει αρκετά δύσκολο έργο καθώς στον όμιλο του βρίσκει την Πολκοβίτσε της Σπανού που προχθές κατέκτησε το supercup της Πολωνίας, την καλή Ρωσική Ενισει από το μακρινό Κρασνογιαρσκ και τέλος την πολύ ενισχυμένη τουρκική Χατάι η οποία πέρασε...αέρα από τα προκριματικά. Πρώτος αγώνας στις 14 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ με την Πολκοβιτσε.
  
Ο Ολυμπιακός έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο καθώς αντιμετωπίζει στον όμιλο του την Πολωνική Μπιτγκόζ,  που ως γνωστόν απέκλεισε την Ελευθερία Μοσχάτου και την οποία αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου στο ΣΕΦ, τον νεανικό με κυρίως Σερβες παίκτριες πρωταθλητή Σερβίας Ερυθρό Αστέρα ,μια γεύση πήραμε από την συμμετοχή του στο τουρνουά του ΠΑΣ Γιάννινα στην Κόνιτσα και τέλος την ανανεωμένη αλλά πάντα πολύ δυνατή Ρωσική Ναντεζντα από το μακρινό Ορενμπουργκ.
 
eurocup women
 
 
Από τον κάθε όμιλο όπως βλέπουμε από το γραφικό προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες από κάθε conference. Oι ελληνικές ομάδες ανήκουν στην πρώτη όπου περιλαμβάνει έξι, άρα οι τέσσερις τρίτες από τις έξι. Μπαίνουμε λοιπόν από την αρχή της σεζόν στα πολύ δύσκολα όσο και σοβαρά. 
Να ευχηθούμε σε όλους υγεία και καλή τύχη.