Skip to main content

Πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα γυναικών

O  Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την έναρξη της Euroleague Women και την Ελληνική της εκπροσώπηση.
 
Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων,  την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου μπαίνουμε στο κυρίως πιάτο των δύο Ευρωπαϊκών διοργανώσεων της FIBA. 
Την φάση των ομίλων. 
 
κυριακακης euroleague 2
 
Αρχή θα κάνει n Euroleague women. Μετά από ένα χρόνο όπου λόγω της πανδημίας είχε αλλάξει τρόπο διεξαγωγής χρησιμοποιώντας την μέθοδο της φούσκας, επιστρέφουμε στην κανονική της μορφή. Δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων. 
 
κυριακάκης euroleague 3
 
Από αυτούς περνάνε οι τέσσερις πρώτες ομάδες στα προημιτελικά ενω οι τέσσερις που θα καταλάβουν την πέμπτη και έκτη θέση στην τελική βαθμολογία μεταπιδούν στην αντίστοιχη φάση του Eurocup women.  Αδιαφιλονίκητο φαβορί και πάλι η Ρωσική Εκατερινεμπουργκ η οποία θέλει να κατακτήσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο και να ισοφαρίσει το τρομερό ρεκόρ της συμπατριώτισας της φοβερής Σπαρτακ Μόσχας που από τότε θυμίζω έχει γενικό διευθυντή Έλληνα... τον Στράτο Κωσταλά!
 
κυρ euroleague 4
 
Η Ευρωλίγκα έχει και ελληνικό χρώμα.  Η Μαριέλα Φασούλα έκανε το μεγάλο άλμα και βρίσκεται μπροστά στην μεγάλη πρόκληση.  Να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι στις κορυφαίες σέντερ στην Ευρώπη και να καταξιωθεί στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς ως γνωστόν μεταγράφηκε στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Αβενίδα η οποία πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague women. 
 
κυρ euroleague 5
 
Η ελληνική παρουσία ολοκληρώνεται με τον κοουτς Τζώρτζη Δικαιουλάκο και τον  συνεργάτη του Πέτρο Πρέκα, στην πρώτη χρονιά παρουσίας τους στον πάγκο της Ιταλικής Σκίο, οι οποίοι αφού πέρασαν την δοκιμασία των προκριματικών αγώνων, οδήγησαν την ομάδα μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ιταλίας και  στην φάση των ομίλων της Euroleague women. 
 
κυρ euroleague 6
 
Είναι η 14η  συμμετοχή της σε αυτούς και οι συμπατριώτες μας καλούνται να  οδηγήσουν την Σκίο στην μεγαλύτερη διάκριση της στην διοργάνωση, την πρόκριση στο φάιναλ φορ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Θυμίζω ότι οι Ιταλίδες είχαν κατακτήσει το 2008 το Eurocup women. 
 
Tο πρόγραμμα των αγώνων για την Τετάρτη είναι:
 
κυρ euroleague 7
 
 
κυρ euroleague 8
 
 
Οι... ελληνικές συμμετοχές αγωνίζονται την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώνουν την πρώτη αγωνιστική. 
 
 
κυρ euroleague 9
 
 
Οι ώρες που αναγράφονται είναι Ελλάδας και όπως πάντα η προτροπή μου προς όλους και ειδικά σε όσους ασχολούνται με το μπάσκετ γυναικών είναι να παρακολουθήσουν  αγώνες που μεταδίδονται από το κανάλι της FIBA στο YouTube.  Το ενδιαφέρον για το μπάσκετ γυναικών συνολικά και ειδικά όσα συμβαίνουν στο κορυφαίο επίπεδο του...θα κάνει σίγουρα πολύ καλό στην πρόοδο του χώρου και ειδικά των αθλητριών στην πατρίδα μας. Βλέποντας τους καλύτερους ανεβάζεις τον πήχη της ανέλιξης σου. Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους.