Skip to main content

Ξεκινά η Α1 γυναικών όπως δεν ξανάγινε μέχρι σήμερα

Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης

Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών μετά από ένα διάστημα πολλών προβλημάτων λόγω πανδημίας και ειδικών καταστάσεων.

Πρώτα από όλα να ευχηθούμε υγεία, να φτάσουμε στο τέλος με τον καλύτερο τρόπο και μεγάλο κερδισμένο να βγει το μπάσκετ γυναικών στην χώρα μας.

Μία ξεχωριστή σεζόν ξεκινά με νέα διοίκηση, απίστευτο μου φαίνεται, στην Ομοσπονδία και πολλές ελπίδες ότι όλα θα πάνε εκεί που όλοι προσδοκούμε.

Ένα πρωτάθλημα ξεκινά και ήδη πολλά συμβαίνουν για πρώτη φορά.  Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να συμμετέχουν μόνο εννέα ομάδες σε πρωτάθλημα ανδρών ή γυναικών.

Αυτό δίνει μια παράξενη ομορφιά καθώς προβλέπονται πολλά δυνατά παιχνίδια καθώς οι ομάδες δείχνουν κοντά σε δυναμικότητα αν δώσουμε ένα μικρό προβάδισμα στους δύο αιώνιους.

Οι ομάδες παίρνοντας μεγάλη ανάσα από την εξαγγελία του υπουργού αθλητισμού για ενίσχυση τους από ένα μέρος της φορολογίας στο στοίχημα, μπήκαν με μεγάλη διάθεση κάνανε κινήσεις και μάλιστα πέντε από τις εννέα δήλωσαν για πρώτη φορά στην ιστορία συμμετοχή στο Eurocup women!

Πρώτη φορά στις τρείς ξένες προστίθεται και μια κοινοτική, άρα σύνολο τέσσερις. Δεν είναι της ώρας να συζητήσουμε αν βοηθάει απλά το αναφέρω σαν γεγονός όμως εξαρτάται σε μεγάλο από αυτές η δυναμικότητα των ομάδων.

Η ΕΟΚ έκανε πράξη μια δέσμευση της κάτι που ήταν καημός μου χρόνια...

Με επίσημη,  ανεξάρτητη από τα ανδρικα πρωταθλήματα, ανακοίνωση της γνωστοποιεί την μετάδοση όλων των αγώνων της πρώτης αγωνιστικής σε livestreaming.

Τόσο απλό συνάμα και τόσο δύσκολο.

Υπάρχει η υπόσχεση ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για εύρεση χορηγού πρωταθλήματος για πρώτη φορά και αυτό...όπως και κάλυψη ενός αγώνα από την διαδικτυακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Πολλά αισιόδοξα μηνύματα και ευχή μας να πάρουν σάρκα και οστά.

Τέλος μην ξεχάσουμε την εθνική γυναικών η οποία με νέο προπονητή όπως διέρρευσε τον έμπειρο στο χώρο Πέτρο Πρέκα και συνεργάτες την Τουλα Καλέντζου και τον πολλά χρόνια στο μπάσκετ γυναικών Γιώργο Τσεμπέρη, ρίχνεται στην μάχη των προκριματικών του Eurobasket 2023.

Πρώτο ματς στις 11 Νοεμβρίου στο Μάντσεστερ με την Μ.Βρετανία και τρείς μέρες αργότερα στην Ξάνθη με την Πορτογαλία.

Καλή σεζόν λοιπόν με υγεία και πολλές επιτυχίες.