Skip to main content

WNBA: Πρωταθλήτριες οι Σικάγο Σκάι

Οι Σικάγο Σκάι είναι οι νέες πρωταθλήτριες WNBA για πρώτη φορά στην ιστορία του! Νίκησαν τις Φοίνιξ Μερκιουρι 80-74 κάνοντας το 3-1 Στην σειρά των τελικών.

Ο Άγγελος Γιαννουλάκης γράφει για το πώς έγινε αυτό.

FB IMG 1634531293688

Τι είδαμε κι απόψε…

Το καταπληκτικό πρώτο πρωτάθλημα των Chicago Sky, που τερμάτισαν 6ες την κανονική περίοδο με ρεκόρ 16-16 αλλά είχαν την δύναμη να περάσουν δύο σειρές με single elimination games δηλαδή ένα παιχνίδι χάνεις αποκλείεσαι.

Ως #6 λοιπόν νίκησαν το #7 Dallas και το #3 την πολύ πρωταθλήτρια του παρελθόντος Minnesota του 22-10 ρεκόρ Και σαν να μην έφτανε αυτό πέρασαν  το #1 Connecticut του 26-6 ρεκόρ με 3-1 νίκες στους ημιτελικούς κι έφτασαν στους WNBA finals απέναντι στο πολύ έμπειρο Phoenix που φέτος όμως είχε παρόμοια πορεία με το Chicago κι έφτασε στους τελικούς με παρατεταμένο ντεμαράζ στα Play Offs.

FB IMG 1634531198336

Στη μία μεριά οι βασικές περιφερειακές της Ekaterinburg Vandersloot Quigley και στην άλλη η μαγική και απόψε ψηλή της Griner.

Στην μία πλευρά η ποιοτικότατη Candace Parker που επέστρεψε στην πόλη που μεγάλωσε για να της δώσει το πρώτο της πρωτάθλημα και στην άλλη η αθλήτρια πρότυπο μαγκιάς και ψυχρού αίματος στα δύσκολα Diana Taurasi που διψούσε για άλλο ένα πρωτάθλημα.

   Στον τρίτο τελικό το Phoenix έχασε με τα χέρια κάτω 86-50 και όλοι ξέραμε ότι θα ερχόταν στο Chicago απόψε να τα παίξει όλα για όλα. Στα μέσα της τρίτης περιόδου πήγε 12π μπροστά με μαγική Griner που τα έβαζε όλα και είπα μίλησε πάλι η πείρα από παιχνίδια τέτοιου επιπέδου και το κίνητρο.

Αμ δε…. Η Quigley δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και παράλληλα με τη σκληρή άμυνα, σιγά σιγά επέστρεψε την ομάδα της στο παιχνίδι με τα τρίποντα, για να το κλέψει στο τελευταίο λεπτό.

Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε την Parker για πρώτη φορά να κλαίει με λυγμούς από χαρά γιατί κατάφερε μετά τους τόσους τίτλους που πήρε στο Los Angeles να φέρει χαρά και στην δική της πόλη μπροστά στην οικογένεια της…

FB IMG 1634531184709

 Άντε να δούμε και την πραγματική εικόνα των ομάδων που συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Πρώτη φορά άργησαν τόσο οι τελικοί και οι μισές ομάδες ξεκίνησαν όλα αυτά τα απόλυτα δύσκολα ματς χωρίς τις παίκτριες που σχεδίασαν να τραβήξουν το κουπί στα δύσκολα.