Skip to main content

Oι ελληνικές μάχες γυναικών στην Ευρώπη

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει...

Τελευταία εβδομάδα Ευρωπαϊκών διοργανώσεων πριν από αυτή των εθνικών ομάδων στα πρώτα παράθυρα για τα προκριματικά του Eurobasket 2023.

Η FIBA επισπεύδει την διεξαγωγή των αγώνων για να διευκολύνει την κατάσταση.
 
H Euroleague πρώτα έρχεται μια μέρα νωρίτερα και γίνεται σήμερα.
Δύο ματς με Ελληνικό ενδιαφέρον ξεχωρίζουν.
 
Screenshot_20211102-103156_Instagram.jpg
 
Η αήττητη Αβενίδα της Μαριέλας Φασούλα παίζει στη Πράγα στις 8μμ, με την πολύ δυνατή USK της κορυφαίας Ευρωπαίας γυναίκας κόουτς Ναταλίας Χεικοβα.
 
FB_IMG_1635840074838.jpg
Η Σκίο του Τζώρτζη Δικαιουλάκου και του ομοσπονδιακού μας προπονητή Πέτρου Πρέκα αγωνίζεται στην έδρα της στις 8.30μμ , απέναντι στην πολύ ισχυρή Φενερμπαχτσε στην οποία ο κόουτς Δικαιουλάκος έχει γράψει την 
δική του ιστορία, και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες.

Οι δυο αγώνες ζωντανά στο κανάλι της Euroleague στο YouTube .
Οι αγώνες του Eurocup θα γίνουν όλοι αύριο με τους δύο αιώνιους να αγωνίζονται επί Πολωνικού εδάφους.  
Ο Ολυμπιακός ο οποίος έχει πολλές πιθανότητες να περάσει στις 32 της διοργάνωσης, αγωνίζεται με την Μπιτγκόζ η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο και δεν έχει σημειώσει νίκη από τότε που συνετριβει στο ΣΕΦ.
 
FB_IMG_1635842631978.jpg
 
Ο Παναθηναϊκός συνεχιζει τα ταξίδια και την ταλαιπωρία.
Αυτή την φορά πάει στο Πολκοβιτσε τελευταίο σταθμό του μεγάλου...οδοιπορικού, αφού τα δύο τελευταία ματς στον όμιλο τα παίζει στην Αθήνα 
Εκεί θα βρει την αήττητη στον όμιλο τοπική ομάδα όπου ως γνωστόν αγωνίζεται η Άρτεμις Σπανού και που προχθές γνώρισε την πρώτη της  ήττα στην σεζόν καθώς ηττήθηκε από την Σλέζα για το πρωτάθλημα.
 
Ο Παναθηναϊκός θα πολεμήσει χωρίς τη βοήθεια της Σμιθ, που έκανε σπουδαίο ματς στα Γιάννινα, καθώς δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί .
Τελευταία ελληνική παρουσία πριν συναντηθούν οι διεθνείς ελληνιδες αθλήτριες στην πρώτη προπόνηση της εθνικής μας ομάδας, είναι της αρχηγού της Κατερίνας Σωτηρίου στην Γαλλία όπου η Εστουτιάντες αντιμετωπίζει την Λιόν. 
 
FB_IMG_1635843057174.jpg