Skip to main content

Eurocup women - Η ελληνική παρουσία πριν την Εθνική μας ομάδα

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Ολοκληρώθηκε και η τέταρτη αγωνιστική στο Eurocup women και πλέον οι διεθνείς θα πάνε στις εθνικές ομάδες των χωρών τους ενόψει της εβδομάδας των προκριματικών αγώνων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2023.

Από ελληνικής πλευράς λοιπόν είχαμε δύο νίκες και δύο ήττες.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην χωρίς νίκη εδώ και πολύ καιρό Μπιτγκόζ που δεν είχε εκτός της Μισκινιένε και την γνωστή μας Φοντέιν στην σύνθεση της.

Οι ερυθρόλευκες διαθέτουν προς ώρας πολλές λύσεις, δείχνουν σε καλή κατάσταση και πάνε Βελιγράδι για να σφραγισουν με νίκη την πρόκριση στις 32 και στο τελευταίο ματς στο ΣΕΦ με την αήττητη Ναντεζντα να παίξουν την πρώτη θέση, μόνο που χρειάζονται νίκη πάνω από 18π.

FB IMG 1636009798949

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε και στα μάτια μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, έχοντας μεγάλη συμπαράσταση από φιλάθλους του που ήρθαν από την γειτονική Γερμανία.

Η διαφορά είναι πλασματικη και διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά με την Πολκοβιτσε να έχει την Αρτέμη Σπανού στις κορυφαίες σημειώνοντας 17π.

Είχε εκπληκτική Λύμουρα ειδικά στο πρώτο μέρος και την Ριντ να τα κάνει όλα όπως πάντα, με μόνο πρόβλημα ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα όπως και η Χολμς να βγουν καθόλου από το ματς.

Οι πράσινες με δύο νίκες μέσα στο ΟΑΚΑ έχουν μεγάλες πιθανότητες να περάσουν στις 32, με δεδομένη μάλιστα την εικόνα που παρουσίασε η Χατάι στη Ρωσία όπου κατέβηκε με οκτώ μόνο παίκτριες χωρίς καμία ξένη και έχασε 63-53 από την Ενισέι.

Το θέμα είναι ότι αν προκριθεί ο Παναθηναϊκός στις 32 με την επιλογή της εξαιρετικής Σμιθ που όμως είναι Αμερικανίδα, πάλι θα πρέπει να αφήσει εκτός μια από τις τρεις, καθώς στην Ευρώπη  επιτρέπεται να αγωνίζονται μόνο δύο που δεν έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Τέλος η αρχηγός της εθνικής μας ομάδας Κατερίνα Σωτηρίου μέσα στην έδρα της Λιόν, έβαλε 6π σε 15 λεπτά όμως η Εστουτιάντες γνώρισε την ήττα με 72-51.

FB IMG 1634736888951

Οι προσοχή όλων πλέον στην εθνική μας ομάδα.

Με την καθοδήγηση του νέου προπονητή Πέτρου Πρέκα πάει σε αποστολή...καμικάζι μέσα σε μια εβδομάδα για το καλύτερο δυνατόν απέναντι στην Μ.Βρετανία στο Μάντσεστερ και την Πορτογαλία στη Ξάνθη.