Skip to main content

Ένας αγώνας και καλός στην Α1 γυναικών

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει...

 Μέσα στα τόσα πρωτόγνωρα τα οποία έχουμε δεί φέτος στην Α1 γυναικών (εννέα ομάδες στο πρωτάθλημα, πέντε ομάδες στην Ευρώπη κλπ) ήρθε να προστεθεί και η διεξαγωγή μίας αγωνιστικής με έναν μόνο αγώνα!

Μία η απεργία της ΠΝΟ , μία τα κρούσματα του κορωνοιου σε κάποιες ομάδες, οδήγησαν σε αναβολή τρείς από τους τέσσερις αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι.
 
Έγινε όμως ένας και καλός :
Δάφνη Αγ.Δημητριου- ΠΑΟΚ τον οποίο είχα την χαρά να παρακολουθήσω.
 
Ματσαρα.
Είπαμε φέτος υπό αυτές τις συνθήκες στις οποίες διεξάγεται η μεγάλη κατηγορία των γυναικών έχουμε πολλά τέτοια ματς.
 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Πρώτα από όλα στους πάγκους των ομάδων κοουτς δύο από τους πιο έμπειρους στον χώρο.
Ο αρχαιότερος στο μπάσκετ γυναικών για την γηπεδούχο ομάδα ο Αντώνης Μπουμπους και στον άλλον ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής γυναικών, με τον οποίο έχει συνδεθεί η τέταρτη θέση στην Ευρώπη,  ο Κώστας Κεραμιδάς.
Καλό διάβασμα του αντιπάλου.
Μάχες πολύ δυνατές. 
Κάποια στιγμή ξέφυγε η ομάδα της Θεσσαλονίκης με δεκατέσσερις πόντους, όμως η Δάφνη επέστρεψε με κορυφαία αυτήν την τρομερή μικροσκοπική κόμπο γκαρντ Αμερικανίδα την Πέτερσον,την οποία ανακάλυψε ο... ειδικός σε κάτι τέτοια τόσα χρόνια, κοουτς της γηπεδούχου, η οποία έξω από τους 29π. που σημείωσε πρόσφερε απίστευτες φάσεις.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Προσωπικά όμως χάρηκα ιδιαιτέρως με την άνοδο της πλέι μεικερ της εθνικής μας ομάδας Πηνελόπης Παυλοπούλου.
Σε συνέχεια από το ματς με τον Ολυμπιακό έδειξε ότι έχει ανέβει επίπεδο.
Πολύ γυμνασμενη, πιο γρήγορη, με σουτ βελτιωμένο και πάντα έχοντας μεγάλο προσόν το καθαρό της μυαλό ,πρόσφερε απολαυστικές φάσεις στην κόντρα της με την Πέτερσον, καθόλη την διάρκεια του αγώνα.
 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Ο αγώνας τα είχε όλα... μέχρι και στιγμές έντασης, όπου σε μια τέτοια 4,30 λεπτά πριν την λήξη απεβλήθη με ντισκαλιφιε η Γκίβενς και παρακολούθησε το υπόλοιπο του αγώνα από την εξέδρα ανάμεσα σε εμάς.
Αυτό το γεγονός συν την αποχώρηση με τραυματισμό λίγο πριν της Γεροστεργιου δεν βοήθησαν την Δάφνη να ολοκληρώσει ενδεχομένως την ολική ανατροπή.
 
Τώρα η προσοχή όλων εντοπίζεται στον επόμενο αγώνα που είναι για το κύπελλο με αντίπαλο την Ελευθερία Μοσχάτου, όπου όλοι στην ομάδα από το Μπραχάμι επιθυμούν την πρόκριση για άλλη μία φορά στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να δείχνει ότι βελτιώνεται αισθητά. 
Επόμενος στόχος τον κομβικό  για την φετινή σεζόν αγώνα κυπέλλου την προσεχή Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό στο Παλατάκι.
Δεύτερη φορά σε δεκαπέντε μέρες, αυτή την φορά μάλιστα οι ερυθρόλευκες θα βρεθούν κατευθείαν στην Θεσσαλονίκη από την Σιβηρία και το Κρασνογιάρσκ... όπου την Τετάρτη έχουν να αντιμετωπίσουν την Ενισει στον πρώτο από τους δύο αγώνες στην φάση των 32 του Eurocup women.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Τέλος μιας και είπαμε ότι ο χθεσινός αγώνας τα είχε όλα...δεν θα  μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη ξεχωριστή παρουσία που απετέλεσαν οι αξιαγάπητες δίδυμες κορούλες του κοουτς Κεραμιδά ...οι οποίες από ότι απεδείχθη τελικά έφεραν γούρι στον μπαμπά τους !