Skip to main content

Ο Ολυμπιακός και η συνέχεια στο Eurocup women

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Αναλυτικά:

Μεγάλη νίκη σημείωσε την Τετάρτη (15/12) ο Ολυμπιακός στην Ρωσία στο παγωμένο κυριολεκτικά Κρασνογιαρσκ 85-70 επί της Ενισέι και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην φάση των 16 του Eurocup women. 

H ελληνική ομάδα συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις φτάνοντας το φετινό της ρεκόρ στο 6-1 στην Ευρώπη, αφού και την Τετάρτη,  παρά το δύσκολο ταξίδι, τούς -21 βαθμούς που συνάντησε και τις πέντε ώρες διαφορά, επιβεβαίωσε την καλή της αγωνιστική κατάσταση και έφτασε σε μια σχετικά άνετη νίκη. 

Η ομάδα κτισμένη σωστά από τον πολύπειρο στον χώρο κόουτς Ζιμπαρτς και την άμεση συνεργάτη του Στέλλα Καλτσίδου, αφού έξω από την σταθερή βάση των Ελληνίδων διεθνών παικτριών, έγινε και ορθή επιλογή ξένων με κορυφαία την Λετονή διεθνή Βίτολα με εμπειρίες από κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης (Αβενίδα, πέρυσι Φενερμπαχτσε κλπ).

Ολοκληρώθηκε δε με τον ερχομό της Καναδεζας Πλουφ, μια μεταγραφή από το πάνω ράφι, όπως είχαμε γράψει πρώτοι από εδώ

Την προσεχή Τετάρτη ένας σοβαρός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Ρωσική ομάδα και απλά μένει να σφραγίσει το εισιτήριο για τέταρτη φορά στους 16 τής διοργάνωσης. 

Θυμίζω ότι ποτέ δεν κατάφερε να περάσει στους οκτώ οπότε η πρόκληση είναι μεγάλη για την φετινή ομάδα. 

image 1tetterrφφδ

Ας είμαστε οι πρώτοι πάλι που θα αναφέρουμε τί πρόκειται να συμβεί αν όλα πάνε όπως αναμένεται και ο Ολυμπιακός περάσει στην επόμενη φάση.

Όλα είναι προδιαγεγραμμένα μέχρι να φτάσουμε στην τελική τετράδα η οποία μαζί με τις τέσσερις 5ες,6ες των δύο ομίλων της Euroleague, θα μπουν στην κλήρωση για τα προημιτελικά του Eurocup women. 

Να σημειώσω ότι στους δύο επόμενους γύρους ο Ολυμπιακός χάνει το πλεονέκτημα έδρας, που σημαίνει ότι στους 16 όσο και αν με το καλό περάσει στους 8 το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα του αντιπάλου.  

Η φωτογραφία που βλέπετε δείχνει τον πιθανότερο αντίπαλο των ερυθρόλευκων στις 16.

Είναι η Τουρκική Necibe Aydin .

Στον πρώτο αγώνα νίκησε στην Ουγγαρία 71-68 την Πεκς η οποία όπως θυμόμαστε είχε αποκλείσει στα προκριματικά την Νίκη Λευκάδας. 

Στη ρεβάνς στην Άγκυρα, εύκολα ή δύσκολα θεωρώ ότι θα πάρει την πρόκριση .

image 3efdger

Αν συμβεί αυτό ο Ολυμπιακός θα βρει μπροστά του την πολύ γνωστή του Τζέσικα Τόμας που ήταν μέχρι πρόπερσι και για δύο σεζόν στην ομάδα. 

Καλή ομάδα έχει στο ροστερ έμπειρες και ικανές παίκτριες όπως η εικονιζόμενη Λευκορωσίδα Σνίτσινα, η Λιθουανή Νασισκάιτε και η WNBAer σέντερ Alaina Coates.

imagefdfe

Δύσκολος αντίπαλος όμως υπάρχουν και δυσκολότεροι.

Να το πάμε λίγο ακόμα...

Αν επιτέλους καταφέρει ο Ολυμπιακός να σπάσει το φράγμα της δεκαεξαδας?

Θα πέσει λογικά πάνω στην κορυφαία διαχρονικά Γαλλική ομάδα την Μπουρζ που μετά τόσα χρόνια στην Ευρωλιγκα, αποκλείστηκε στον προκριματικό όμιλο τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Σκίο των Ελλήνων κόουτς, με αποτέλεσμα να περάσει στους ομίλους του Eurocup. 

H Γαλλική ομάδα έχασε την Τετάρτη (15/12) στο Λονδίνο από τις Λόντον Λαιονς 65-64 ένα αποτέλεσμα που και μόνο λόγω εμπειρίας πιστεύω θα μπορέσει να ανατρέψει ώστε να περάσει το εμπόδιο των Αγγλίδων. 

Στην επόμενη φάση θα βρει αντίπαλο η την Μπρνο ή την γνωστή των ερυθρόλευκων Μίσκολτς, με φαβορί τις Τσέχες οι οποίες νίκησαν μέσα στην Ουγγαρία 61-57.

Αυτά είναι τα σενάρια για την συνέχεια της ελληνικής ομάδας στο Eurocup women. 

Για να συμβεί βέβαια το επόμενο βήμα πρέπει πρώτα την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ στις 16.45, να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να περάσει την Ενισει. 

Ελπίζω ο κόσμος του Ολυμπιακού που μέχρι τώρα δεν έχει βοηθήσει την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του συλλόγου, παρότι νωρίς, να σταθεί και κυρίως να τιμήσει με την παρουσία του την προσπάθεια των αθλητριών και της ομάδας.