Skip to main content

Ο Ολυμπιακός, το Eurocup women και η Ελλάδα

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Μέσα στην δεκαπενθήμερη παύση κάθε μπασκετικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας, συμπεριλαμβάνεται φυσικά και το μπάσκετ γυναικών το οποίο τουλάχιστον στο επίπεδο της Α1 ανασυντάσσεται σε καλύτερη βάση. 

Ο λόγος όπως είχαμε γράψει η οικονομική ενίσχυση την οποία είχε δεσμευθεί ο υπουργός, από την φορολογία του στοιχήματος. 

Μεγάλη ανάσα για τις εννέα ομάδες της κορυφαίας ελληνικής κατηγορίας που πλέον ετοιμάζονται για την επανέναρξη του πρωταθλήματος το οποίο αναμένεται με ενδιαφέρον. 

Ειδικά με την τροποποίηση στο κομμάτι των ξένων του Παναθηναϊκού και την ετοιμότητα του Ολυμπιακού λόγω Ευρώπης, οι μονομαχίες των δύο τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο, θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στον χώρο το μπάσκετ γυναικών που τόσο έχει ανάγκη. 

 

Μοναδική ομάδα που καλείται άμεσα να δώσει τις διαπιστεύσεις της είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος αύριο Τρίτη στις 19.30 στο ΣΕΦ θα αντιμετωπίσει την τουρκική Νεσιμπέ Αϊντίν στα πλαίσια της φάσης των 16 του Eurocup women.

Οι ερυθρόλευκες με ρεκόρ 7-1 στην διοργάνωση, ονειρεύονται την πρόκριση στην οκτάδα κάτι πρωτοφανές στην ιστορία του συλλόγου. 

Θέλουν νίκη με ικανή διαφορά ενόψει τής ρεβάνς την Τετάρτη  19 Ιανουαρίου στην Άγκυρα. 

Ο Ολυμπιακός έφερε το ματς δύο μέρες νωρίτερα από τα υπόλοιπα της αγωνιστικής, επειδή κανονικά στο ΣΕΦ την Πέμπτη θα είχε αγώνα η ανδρική ομάδα με την Ζενίτ, χωρίς να γνωρίζει πως η αναμέτρηση θα έπεφτε… θύμα του κορονοϊού. 

Προφανώς για να μην φύγει από την φυσική του έδρα και φυσικά ελπίζοντας ότι αυτή την φορά θα έχει την συμπαράσταση των φιλάθλων του.

Όσο και αν το κίνητρο της πρόκρισης για πρώτη φορά στην οκτάδα του Eurocup women είναι μεγάλο, το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο. 

Η Νεσιμπέ Αϊντίν είναι μια από τις ομάδες που ξεπετάγονται στην Τουρκία από το πουθενά, κάνουν μία εντυπωσιακή πορεία και μετά εξαφανίζονται!

Ποιός ξεχνάει την φοβερή και τρομερή Γιακιν Ντοκού την οποία είχε αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός και σήμερα δεν υπάρχει. 

Η τουρκική ομάδα λοιπόν είναι σε πολύ καλή κατάσταση αν και δυσκολεύτηκε να περάσει το εμπόδιο της Ουγγρικής Πεκς στον προηγούμενο γύρο των πλέι οφς, στην παράταση.

Βρίσκεται στην δεύτερη θέση του Τουρκικού πρωταθλήματος με δέκα νίκες, τρείς ήττες πίσω από την πρωτοπόρο Φενερμπαχτσέ. 

 

Έχει το πλεονέκτημα της αγωνιστικής ετοιμότητας καθώς μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε δύο νικηφόρους αγώνες στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος δεν έχει αυτή την δυνατότητα.

Κορυφαία η παλιά μας γνώριμη Τζέσικα Τόμας και οι έμπειρες Σνίτσινα, Νασισκάιτε μαζί με την Αμερικανίδα WNBAer σέντερ Κόατες, με κάποιο ίσως θέμα στον άσσο .

 

Να θυμίσουμε ότι στην φάση των 16 του Εurocup women υπάρχει και δεύτερη ελληνική παρουσία καθώς η Άρτεμις Σπανού με την Πολκοβίτσε και την σπουδαία πόιντ γκαρντ Ερικα Γουίλερ στην θέση της Φιτζέραλντ που ήρθε στον Παναθηναϊκό, υποδέχεται την Ρωσική Ναντεζντα η οποία είχε καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού. 

Τέλος για την Ευρωλίγκα έχουμε πολλές αναβολές λόγω κρουσμάτων κορονοιού.

Μία από τις πληγείσες ομάδες και η Σκίο των Δικαιουλάκου, Πρέκα. 

Μόνο η Αβενίδα της Μαριέλας Φασούλα αγωνίζεται το... Σάββατοβραδο στην έδρα της το αναβληθέν παιγνίδι με την Ρέγερ Βενέτσια.