Skip to main content

Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στην οκτάδα του Eurocup women

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Την Τρίτη το βράδυ ο Ολυμπιακός είδε την Νεσίμπε Αϊντίν να μπαίνει σαφώς πιο έτοιμη αγωνιστικά στο γήπεδο καθώς το Τουρκικό πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά σε σχέση το ελληνικό που είναι πάλι σε... αγρανάπαυση .

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ γυναικών προσπάθησε να κάνει την ανατροπή όπως είχε κάνει με την Ναντέζντα στην φάση των ομίλων ,όμως δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει. 

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι οι απόψεις μου είναι με γνώμονα το καλό του μπάσκετ γυναικών. 

Δεν είμαι ούτε Ολυμπιακός, ούτε Παναθηναϊκός ούτε κάτι άλλο...απλά μπάσκετ γυναικών και ότι πετύχουν οι ερυθρόλευκες θα είναι επιτυχία της ομάδας κατά πρώτο λόγο, αλλά και ολοκλήρου του χώρου. 

Εγώ τουλάχιστον έτσι θέλω να το βλέπω. 

Ο Ολυμπιακός χωρίς βοήθεια του κόσμου του που δυστυχώς δεν έχει αγκαλιάσει όπως αξίζει το τμήμα, με τον αγώνα μόνο την ίδια μέρα να γίνεται γνωστός στα περισσότερα σάιτ...μόνη λοιπόν η ομάδα προσπάθησε να βρει ρυθμό μέσα από την εξέλιξη του ματς.

 

Επειδή παρακολουθώ την Τουρκική ομάδα, τέτοια ευστοχία δεν θυμάμαι να είχε σε προηγούμενα παιχνίδια. 

25 στα 35 !!! εντός παιδιάς, με 9 στα 19 τρίποντα είναι υπερβολικό νομίζω για τις δυνατότητες της. 

Η τουρκάλα γκαρντ π.χ που δεν είναι καν διεθνής και μ.ο 5,8π...σημείωσε 15π με 6 στα 8 σουτ και 3 στα 5 τρίποντα!!!

Ακόμα και οι 27π.της σπουδαίας αγαπημένης μου Λιθουανής Καμιλα Νασισκάιτε με 5 στα 7 τρίποντα είναι...too much για εκτός έδρας!

Παρότι η ομάδα τους παρατάχθηκε με εννέα παίκτριες καθώς η Λευκορωσίδα Καταρίνα Σνίτσινα διαγνώστηκε θετική στον κορονοιό την παραμονή της αναχώρησης για την Ελλάδα. 

Θέλω να πω ότι στην ρεβάνς της Τετάρτης στην Άγκυρα δεν θα είναι τα ίδια τα δεδομένα. 

Ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα πιο έτοιμος και ....ψιλιασμένος, αφού έχει προηγηθεί ο πρώτος αγώνας με δεδομένο ότι κάλυψε διαφορά 17 πόντων και ίσως αν είχε ένα λεπτό ακόμα να έπαιρνε την νίκη, θα πάει στο δεύτερο παιχνίδι με ψυχολογία ότι μπορεί να τα καταφέρει. 

Η Νεσίμπε δεν έχει σχέση με τις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας Φενερμπαχτσε ή Γαλατασαράι καθώς είναι νέα ομάδα και πριν δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Α2 της Τουρκίας. 

Το...μακρόστενο  γήπεδο της δεν θεωρείται καυτή έδρα και ο κόσμος που την παρακολουθεί λίγος (όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος από το ματς με την Πεκς...).

 

Λογικά δεν θα έχει πάλι στις τάξεις της την πολύπειρη Σνίτσινα, νς θυμίσω δε ότι και στον προηγούμενο γύρο των πλέι οφς του Εurocup women είχε νικήσει τρεις πόντους μέσα στην Ουγγαρία όμως η Πεκς τους κέρδισε μέσα στην Τουρκία με ίδιους πόντους και αφού έχασε ελεύθερη βολή στην λήξη, το ματς πήγε στην παράταση με την Νεσίμπε να παίρνει τελικά την νίκη και την πρόκριση.

Η τουρκική ομάδα βέβαια έχει αγώνα να σημειώσω για το Τουρκικό πρωτάθλημα με την δυνατή Μπεσίκτας το Σάββατο, γεγονός που έχει τα θετικά και αρνητικά του.

Αυτά...

Η Ολυμπιακός λοιπόν κατά την γνώμη μου έχει τύχη να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να περάσει για πρώτη φορά στην οκτάδα ...αρκεί να έχει όλες τις αθλήτριες υγιείς και φυσικά να μπει στον αγώνα...με το μαχαίρι στα δόντια. 

Με την ευκαιρία να ευχηθούμε Καλή επιτυχία  στην δεύτερη ελληνική παρουσία στην φάση των 16 του Eurocup women. 

H Άρτεμις Σπανού απόψε στις 8μμ αντιμετωπίζει με την Πολκοβίτσε εντός έδρας στον πρώτο αγώνα την γνωστή μας Ναντέζντα