Skip to main content

Ήττα για την  Νεσίμπε Αϊντίν πριν τον Ολυμπιακό

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την πρόβα τζενεράλε της τουρκικής ομάδας, πριν την ρεβάνς με τις «ερυθρόλευκες».

Την ήττα γνώρισε η Νεσίμπε Αϊντίν στο γήπεδο της με 79-74  από την Μπεσίκτας, τέσσερις μέρες πριν την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το Eurocup women. 

Έγινε ένα συγκλονιστικό ματς με φινάλε για γερά νεύρα, ενώ έπεφταν κορμιά. 

Οι γηπεδούχες που είχαν στις τάξεις της και την Καταρίνα Σνίτσινα η οποία ολοκλήρωσε την καραντίνα της και επέστρεψε σημειώνοντας μάλιστα 10π., ήταν μπροστά στο σκορ για τρία δεκάλεπτα. 

Η Μπεσίκτας που να σημειωθεί διαθέτει σπουδαία ονόματα όπως Ερικα Μακόλ, Γκλόρι Τζόνσον, Σίμονς, Γιακομπσόνε, πήρε κεφάλι 55-54 στις αρχές τής τελευταίας περιόδου και από εκεί και πέρα έγινε ο κακός χαμός. 

22 δευτερόλεπτα πριν την λήξη η Τόμας κάνει με γκολ φάουλ το 71-73. Δύο εύστοχες βολές οι φιλοξενουμενες και 71-75 στα 12''. Τρίποντο από την Τζέσικα Τόμας 74-75 στα 7'' πριν την λήξη.  Δύο εύστοχες βολές η Σίμονς 74 -77  Λάθος επαναφορά από την Κόατες και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με το 74 -79 να γράφεται με δυο βολές. 

Η Νεσίμπε έδειξε ότι είναι μία καλή ομάδα δουλεμένη αλλά όχι αχτύπητη

Σήμερα με φυσιολογικά ποσοστά (20/40 διποντα και 9/ 25 τριποντα, έχασε στην όχι καυτή όπως γράψαμε εδρα της...μετά από την Πεκς και από την Μπεσίκτας. 

Είχε πρώτη σκόρερ την Κόατες με 22π.

Ο Ολυμπιακός την προσεχή Τετάρτη στην Άγκυρα θα έχει σίγουρα πολύ δύσκολο έργο να νικήσει πάνω από τέσσερις πόντους την τουρκική ομάδα και να περάσει στην οκτάδα του Eurocup women... όμως αναμφίβολα μπορεί να τα καταφέρει.