Skip to main content

Η Άρτεμις Σπανού δεύτερη ελληνική παρουσία στην οκτάδα του Eurocup women

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει

Διπλή ελληνική παρουσία στην φάση των οκτώ του Eurocup women, αφού και η Άρτεμις Σπανού με την Πολκοβίτσε θα δώσει το παρόν στα...ψηλά της διοργάνωσης.

Η διεθνής μας φόργουορντ όπως πέρυσι στην νταμπλουχο Γκτίνια έτσι και φέτος αποτελεί βασικό και μάλλον αναντικατάστατο στέλεχος της Πολωνική ομάδας, είδε την Πολκοβίτσε να φτάνει τελικά σε μια εύκολη νίκη επί της Ναντεζντα με 68-87 !

Σύμπτωση; Το ίδιο σκορ με τον Ολυμπιακό χτες!

Ήταν εξαιρετική .

Αναδείχθηκε MVP τής ομάδας της με 21π.,12ρ., 4ασιστ και efficiency +31!!!

Η Πολκοβίτσε που είχε νικήσει με τρεις πόντους διαφορά στην έδρα της, πήγε αποφασισμένη στο παγωμένο Ορενμπουργκ απέναντι στην Ναντεζντα η οποία όπως θυμόμαστε είχε πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Στο γήπεδο που προσωπικά μου φέρνει  η παρουσία μου εκεί αξέχαστες αναμνήσεις...όταν ο Αθηναϊκός το 2010 είχε νικήσει κάνοντας το πρώτο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση τού Eurocup.!

Οι φιλοξενούμενες μπήκαν, με το πόδι στο γκάζι και προηγήθηκαν 29-46 στο ημίχρονο, έχοντας κινητήρια δύναμη την Ερικα Γουίλερ που αντικατέστησε την Φιτζέραλντ του Παναθηναϊκού πλέον.

Η Αμερικανίδα WNBAer σε ένα γνώριμο περιβάλλον στο οποίο γνώρισε μεγάλες στιγμές όταν στο τιμόνι της Ναντεζντα ήταν ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος με τον συνεργάτη του Πέτρο Πρέκα.

Έδωσε το έναυσμα στην ομάδα της έχοντας δίπλα της σε ψηλά επίπεδα απόδοσης την Σπανού και τις Τσαντο ,Μαβουνγκά , δίνοντας έτσι το σύνθημα της πρόκρισης.

Στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκε το ίδιο, καθώς η Πολκοβίτσε είχε βρει ρυθμό ,με την  Ναντεζντα να κάνει μια προσπάθεια επιστροφής μειώνοντας σε 59-68 πέντε λεπτά πριν την λήξη.

Στο σημείο αυτό ένα τρίποντο της Σπανού έβαλε τέλος σε κάθε σκέψη για ανατροπή στις γηπεδούχες,

Η Πολκοβίτσε δεν άφησε κανένα άλλο περιθώριο συνεχίζοντας έτσι την εντυπωσιακή πορεία της σε Πολωνία και Ευρώπη.

Άρτεμις να είσαι γερή και καλή συνέχεια.