Skip to main content

Η Σουν-Μιν Γιούνγκ στο SuperBasket: «Εστιάζουμε στην ταχύτητα και την ομαδικότητα μας»

Η προπονήτρια της Νότιας Κορέας, Σουν-Μιν Γιούνγκ μίλησε μετά την νίκη της ομάδας της επί της Βραζιλίας με  76-74, υπογραμμίζοντας ότι στο παιχνίδι με την Αυστραλία (Κυριακή 13/2, 16:00) πρέπει να εστιάσουν στην ταχύτητα και στην ομαδικότητα τους.

Το πρώτο γκρουπ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2022 ήταν ίσως το πιο δύσκολο και πιο αμφίρροπο, αφού και οι τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν στους αγώνες στο Βελιγράδι ήταν εξίσου πολύ δυνατές, αλλά μία έπρεπε να μείνει εκτός συνέχειας στον θεσμό.

Το ντέρμπι της πρόκρισης όπως απόδειχθηκε ήταν ο αγώνας ανάμεσα στην Βραζιλία με την Νότια Κορέα, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ ανταγωνιστικές και να εναλλάσονται στο σκορ, αλλά νίκησε η χώρα από την Ασία με 76-74. Μετά την νίκη της Σερβίας επί της Αυστραλίας με 78-71, οπού έκανε το 2/2, κλείδωσαν και τα τρία εισιτήρια στην βαλκανική χώρα, στην Αυστραλία και στην Νότια Κορέα, με την Βραζιλία να αποκλείεται μαθηματικά.

Την Κυριακή (13/2), η Σερβία θα παίξει με την Βρεζιλία και η Νότια Κορέα με την Αυστραλία.

Η κόουτς Σουν-Μιν Γιούνγκ και μαθηματικά οδήγησε την Νότια Κορέα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στην Αυστραλία και θα συνεχίσει να συμμετέχει στην κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως για 15η φορά, από το 1964. Επίσης, είχε εκπροσωπήσει ως παίκτρια την χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, του 2000 και του 2008, ενώ έπαιξε στο WNBA κυρίως με την φανέλα των Σιάτλ Στόρμ.

Αναλυτικά η ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη στην προπονήτρια της Εθνικής Νότιας Κορέας, Σουν-Μιν Γιουνγκ.

Πως προσεγγίζεται τον αγώνα με την Αυστραλία και ποια στοιχεία από την σημερινή νίκη, θα θέλατε να δείτε από την ομάδα σας στον επόμενο αγώνα;

"Όλοι ξέρουμε όττι η καλύτερη πεντάδα σήμερα έπαιξε για πολλά λεπτά, ήταν στο παρκέ για πολύ ώρα, οπότε λαμβάνουμε υπόψη ότι ίσως αύριο και άλλες παίκτριες πρέπει περισσότερα να κάνουν επιθέσεις και να τρέχουν όλο το παρκέ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Οπότε εστιάζουμε στην ταχύτητα μας και στην ομαδικότητα μας για το αυριανό παιχνίδι".

Δείτε την ερώτηση μας στο 15:40: