Skip to main content

Ολυμπιακός-Μπουρζ και οι Ουκρανοί στην Βουλγαρία στους οκτώ του Eurocup women

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Μία μέρα έμεινε για τον πρώτο κρίσιμο αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στην Τango Bourges Basket για την φάση των οκτώ του Eurocup women, στην οποία ως γνωστόν φτάνει πρώτη φορά στην ιστορία του .

Ένα ζευγάρι αγώνων που αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού, πλέον ήρθε η ώρα τής ελληνογαλλικής αναμέτρησης αύριο στις 18.00 στο ΣΕΦ και την άλλη Τετάρτη στις 21.00 στο Μπουρζ. 

Ο Ολυμπιακός χωρίς απουσίες όπως είδαμε στο ματς με την Δάφνη είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην μεγάλη πρόκληση πού έχει μπροστά του και να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα.

Να περάσει στα προημιτελικά του θεσμού. 

Όμως αυτή την φορά οι ερυθρόλευκες περισσότερο από κάθε άλλη έχουν ανάγκη την συμπαράσταση του κόσμου του Ολυμπιακού. 

Η ώρα είναι καλή και ελπίζουν ότι θα τον έχουν κοντά τους.

Το δικαιούνται άλλωστε ...

Στους οκτώ Ευρωπαϊκής διοργάνωσης έφτασαν!

Οι Γαλλίδες πού είναι από χθες στην Ελλάδα και γράφουν ύμνους για το ιστορικό γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, είναι μία πολύ καλή ομάδα, έμπειρη από τέτοιες διοργανώσεις. 

Η ομάδα πού έγραψε λαμπρή ιστορία η συνεργάτης του κόουτς Ζιμπαρτς η Στέλλα Καλτσίδου, αγωνιζόταν μόνιμα στην Ευρωλίγκα.  Να σημειωθεί ότι στην Γαλλική ομάδα έχουν αγωνιστεί δύο ακόμη Ελληνίδες παίκτριες : η Εβινα Μάλτση και η Ζωή Δημητράκου

Όμως πέρυσι έχασε το πρωτάθλημα και υποχρεώθηκε τον Σεπτέμβρη μαζί με την Σκίο και την Βαλένθια να παίξει σε προκριματικό όμιλο για ένα εισιτήριο που οδηγούσε στην κορυφαία διοργάνωση, το οποίο τελικά πήρε η Ιταλική ομάδα των δικών μας. 

Έχει παίκτριες διεθνείς με πολλά χιλιόμετρα τέτοιων αγώνων στα πόδια τους.

Την Κυριακή επιβλήθηκαν εκτός έδρας επί της Καρόλο με κορυφαίες την εικονιζόμενη θηριώδη σέντερ Ιζαμπέλα Γιακούμπου και την Αμερικανίδα Χάμπτον.

Το Eurocup women φέτος λόγω των πολλών αναβολών έχει θεσπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του φάιναλ φορ. 

Δεν θα υπάρξουν δηλαδή ημιτελικοί και τελικοί σε διπλούς αγώνες όπως γινόταν πάντα. 

Η επόμενη φάση από το round 8 είναι τα προημιτελικά. 

Έχει προκριθεί ήδη η Βαλένθια που απέκλεισε στην παράταση την Πολκοβίτσε της Σπανού. 

Εκτός από το Ολυμπιακός-Μπουρζ θα γίνουν αλλά δύο ζευγάρια. 

Η Γαλλική Λιόν κόντρα στην Πολωνική Λιουμπλιν και η Ουκρανική Προμέτι, η οποία λόγω της πολεμικής κατάστασης στην περιοχή μετακομίζει στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας για τον πρώτο αγώνα με την φοβερή Τσουκουρόβα και η ρεβάνς την άλλη εβδομάδα στην Τουρκία. 

Οι τρείς νικήτριες ομάδες μαζί με την Βαλένθια και τις τέσσερις ομάδες που θα καταλάβουν την 5η και 6η θέση στους δύο ομίλους τής Euroleague women θα μπουν στην κληρωτίδα για να προκύψουν τα τέσσερα ζευγάρια από τα οποία θα προέλθουν οι ομάδες του φάιναλ φορ του Eurocup women.