Skip to main content

Συγκίνηση στο Eurocup και ελληνική...μάχη στην Euroleague women

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Σε μία βαριά μέρα όπου η πολεμική ατμόσφαιρα στην Ουκρανία με τα όσα τραγικά συμβαίνουν εκεί κυριαρχούσε, είχαμε την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των οκτώ στο Eurocup women και τον τελευταίο αγώνα στους ομίλους της Euroleague όπου βγήκαν τα ζευγάρια των προημιτελικών του θεσμού. 

Επειδή δυστυχώς ο χώρος των γυναικών στην Ελλάδα δεν τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής, ένα σημαντικό γεγονός κλέβει την αγωνιστική παράσταση της χθεσινής μέρας,.

Η παρουσία μίας Ουκρανική ομάδας να επιθυμεί και να πηγαίνει να αγωνιστεί μακριά σε ουδέτερη έδρα ως γηπεδούχος,  θεωρώ πως εκεί πρέπει να στραφεί η προσοχή μας.

Η Προμετέι μετακόμισε στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας για να αντιμετωπίσει στον πρώτο αγώνα των οκτώ του Eurocup την Τουρκική Τσουκούροβα 

Πολύ συγκίνηση στην παρουσίαση των ομάδων κάτω από θερμά χειροκροτήματα όλων στο γήπεδο καθώς οι αθλήτριες της...γηπεδούχου εμφανίστηκαν δακρυσμένες με την Ουκρανική σημαία στους ώμους τους.

Μακριά από την πατρίδα τους που ζει απίστευτες στιγμές, με άγνωστη την ημέρα επιστροφής σε αυτήν και κυρίως τί θα τις περιμένει εκεί. 

Το αποτέλεσμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. 

Η Τουρκική ομάδα  επικράτησε με 67-86. Η ρεβάνς την άλλη εβδομάδα στο Μερσίν. 

Εκτός αυτού του αγώνα και του Ολυμπιακού - Μπουρζ, το τρίτο ματς 0η Πολωνική Λιουμπλιν ήρθε ισόπαλη στην έδρα της 66-66 με την Λιόν. 

Οι τρείς νικήτριες αυτών των ζευγαριών μαζί με την Βαλένθια και τις Τζιρόνα, Λάντ, ΤΤΤ Ρίγα, Ρέγερ Βενέτσια οι οποίες έρχονται από την Ευρωλίγκα, θα αποτελέσουν την οκτάδα των προημιτελικών του Eurocup women. 

Στην Euroleague women έγιναν όπως τα γράψαμε...

Μετά την μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά της Ιταλικής Σκίο των Ελλήνων κόουτς και την νίκη της Αβενίδα στο Μονπελιέ επί της BLMA με 78-65, θα έχουμε μονομαχία με Ελληνικό ενδιαφέρον για ένα εισιτήριο του φάιναλ φορ της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Η Μαριέλα Φασούλα, η οποία χθες απουσίαζε και η ομάδα της κατέβηκε με εννέα παίκτριες, θα έρθει...αντιμέτωπη εκτός του Τζώρτζη Δικαιουλάκου και με τον προπονητή της στην εθνική μας ομάδα των γυναικών Πέτρο Πρέκα.