Skip to main content

Μπουρζ – Ολυμπιακός 76-59:  Ευρώπη τέλος για την ομάδα του Πειραιά

Το -13 από το παιχνίδι του ΣΕΦ, είχε μετατρέψει σε… mission impossible για τον Ολυμπιακό, την ρεβάνς στην έδρα της Μπουρζ. Οι «ερυθρόλευκες» αντιστάθηκαν σθεναρά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, όμως στην συνέχεια λύγισαν στην ανωτερότητα της γαλλικής ομάδας, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 76-59 και παράλληλα τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Eurocup Women.  

Ο Ολυμπιακός κοίταζε στα μάτια την πανίσχυρη Μπουρζ για 15 λεπτά, με την ομάδα του Πειραιά να βρίσκεται μπροστά με 25-24. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, όμως, οι «ερυθρόλευκες»… γκρέμισαν ότι έχτιζαν μέχρι εκείνη την στιγμή, καθώς δέχτηκαν ένα επιμέρους 13-2, το οποίο τους έφερε στο -10, με το φινάλε του πρώτου μέρους (37-27).  

Η Μπουρζ συνέχισε να παίζει με το… πόδι στο γκάζι και στο τρίτο δεκάλεπτο, εκτοξεύοντας την διαφορά στους 27 πόντους (59-32 στο 30’), με το τελικό  76-59 να βάζει τέλος στην φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού.

Μετά την λήξη των σημερινών αγώνων στα προημιτελικά του Eurocup women μετά την Βαλένθια προκρίθηκαν οι Μπουρζ, Τσουκουρόβα και Λιόν. Την οκτάδα συμπληρώνουν οι τέσσερις ομάδες από την Ευρωλίγκα Λαντ, Ρέγερ Βενέτσια, Σεκζαρντ και Γαλατασαράι.

Η Τολφρι με 17 πόντους και η Βίτολα με 16, ήταν οι πρώτες σκόρερ του Ολυμπιακού, με την Πλουφ να ακολουθεί με 10.

Για την Μπουρζ, η οποία, σε σύγκριση με το ματς του ΣΕΦ, είχε τις Ντούσε και Έλντενμπρινκ, όχι όμως την Γιακούμπου, η Γκουαπό είχε 20 πόντους και η Χάμπτον 13.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 37-27, 59-32, 76-59