Skip to main content

Και τώρα οι δυό τους... στα δύσκολα που κρίνουν τίτλους

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει...

Το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών φέτος με εννέα ομάδες λόγω των ειδικών συνθηκών, για πρώτη φορά στα χρονικά, χωρίς καμία να υποβιβάζεται. ..βαδίζει προς το τέλος της κανονικής περιόδου χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Κυλάει σαν ρουτίνα με την προαναγγελία των αγώνων, τα αποτελέσματα με δύο λόγια... το στατιστικό της Ομοσπονδίας και η ανάδειξη τής MVP που σχεδόν πάντα αφορά ξένη παίκτρια. 

Αν κάτι μπορώ να κρατήσω μέχρι τώρα είναι η συμμετοχή πρώτη φορά πέντε ομάδων στο Eurocup women, η εξαιρετική πορεία των Εσπερίδων παρότι με δύο ξένες παίκτριες, η προσπάθεια των υπολοίπων χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με σημαντική την επιτυχία τής Ελευθερίας Μοσχάτου και του ΟΑ Χανίων να περνάνε στο φάιναλ φορ του κυπέλλου που θα γίνει στα Χανιά. 

Σπουδαία η πρώτη φορά παρουσία του Ολυμπιακού στις οκτώ του Eurocup women. 

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μακράν από τους άλλους...φαίνεται σίγουρο να παίζουν τους δύο τίτλους μεταξύ τους και οι αγώνες  τους αναμένεται να ανεβάσουν το ενδιαφέρον όλων για αυτούς και κατ επέκταση το πρωτάθλημα Α1 των γυναικών στο μπάσκετ. 

Θα τους...χορτάσουμε μιάς και θα συναντηθούν από μίνιμουμ τέσσερις φορές, μέχρι επτά αγώνες μάξιμουμ μαζί με το κύπελλο, μέχρι το τέλος τής σεζόν!

Οι λογαριασμοί μεταξύ τους ξεκινάνε από την Τετάρτη 18.30 στο κλειστό γήπεδο "Παύλος Γιαννακόπουλος" τής Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Βέβαια επειδή ο αγώνας στον πρώτο γύρο είχε γίνει στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ, πίστευα ότι υπήρχε συμφωνία η ρεβάνς να γινόταν στο ΟΑΚΑ όπου οι πράσινες έδωσαν τα Ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, ώστε να έρθει και κόσμος...αλλά προφανώς έκανα λάθος. 

Ο Ολυμπιακός του Λετονού κόουτς Μάρτινς Ζίμπαρτς και της Στέλλας Καλτσίδου, προηγείται 1-0 καθώς είχε νικήσει στο ΣΕΦ 70-64... και θυμίζω ότι ο πρωταθλητής θα είναι εκείνος ο οποίος θα φτάσει τις τέσσερις νίκες, σε κανονική περίοδο και πλέι οφς, καθώς μεταφέρονται τα αποτελέσματα. 

Ευνόητο είναι ότι αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Τετάρτη  δύσκολα θα χάσει τον τίτλο αφού θα κάνει το 2-0 ,αποκτά πλεονέκτημα έδρας και ο Παναθηναϊκός μετά πρέπει να τον κερδίσει τέσσερις φορές. 

Δεν ξεχνάμε βέβαια τι έκανε πέρυσι και πώς τα γύρισε τούμπα κατακτώντας τον τίτλο με ντεζαβαντάζ έδρας. 

Να πούμε δύο λόγια για τούς δύο μονομάχους. 

O πρωταθλητής Παναθηναϊκός δεν είναι ο ίδιος με τον πρώτο γύρο στις ξένες παίκτριες καθώς άλλαξε τις δύο. 

Η Ελένη Καπογιάννη δουλεύει για τα κρίσιμα παιχνίδια με τον αιώνιο αντίπαλο με δύο νέα πρόσωπα .

Την ποιντ γκαρντ Φιτζεραλντ την οποία μάθαμε από τους αγώνες με την Πολκοβίτσε... και επειδή ο αντίπαλος πλήγωσε τις πράσινες μέσα στο καλάθι στον πρώτο γύρο, έδωσε ύψος και πείρα μέσα στην ρακέτα με την πρώην WNBAer Λινέτα Κάιζερ. 

Ερωτηματικό βέβαια σε τί κατάσταση θα είναι η ψηλή και κανείς δεν ξεχνά ότι πέρυσι η Ελληνίδα κόουτς αναγκάστηκε να βρει λύσεις στα πλέι οφς χωρίς κλασική σέντερ καθώς στερήθηκε λόγω τραυματισμού των υπηρεσιών της Γελένας Λεουτσάνκα .

Μεγάλα όπλα των γηπεδούχων είναι  η σούπερ Ριντ, με την σπουδαία Σεκόγια Χολμς, η κλάση της Λύμουρα και η βοήθεια της πολύπειρης Χατζηνικολάου που ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς. 

Οι πράσινες θέλουν πρώτα από όλα την νίκη για να πάνε ισόπαλοι στα πλέι οφς και αν είναι δυνατόν πάνω από έξι πόντους διαφορά ώστε να αποκτήσουν και πλεονέκτημα έδρας. 

Ο Ολυμπιακός δείχνει σε καλύτερη κατάσταση, ανεβασμένος σε ψυχολογία λόγω πρόκρισης στην οκτάδα του Eurocup women. 

Έχει ενίσχυση σε σχέση με τον πρώτο γύρο την προσθήκη της διεθνούς φόργουορντ Άννας  Σπυριδοπούλου 

Σταθερή βάση οι εν ενεργεία διεθνείς Σταμάτη, Σταμολάμπρου, Νικολοπούλου, Αλεξανδρή, με τις ίδιες τέσσερις ξένες σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Όπλο του η ομοιογένεια και τα δυνατά παιχνίδια στην Ευρώπη να τον έχουν δέσει όσο και δυναμώσει... ενώ θεωρείται με ροστερ μεγαλύτερο σε βάθος. 

Στα Χανιά έπαιξαν δώδεκα παίκτριες και σκόραραν όλες τους κάτι απίθανο στην φετινή Α1 .

Μεγάλο παιχνίδι λοιπόν στο οποίο θα κριθούν πολλά. 

Το μεγάλο πλεονέκτημα της θερμής έδρας προσμετράται στα συν του Παναθηναϊκού και όλοι είμαστε έτοιμοι να...ξυπνήσουμε με το ντέρμπι μεταξύ των δύο κορυφαίων ελληνικών ομάδων στο μπάσκετ γυναικών.