Στο ΕΟΚ Web Radio μίλησε ο Χρήστος Βασιλειάδης, εκ των διοικητικών υπεύθυνων της ΕΟΚ μαζί με την Αννη Κωνσταντινίδου για την ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών, με αφορμή την κλήρωση του Final Four του Κυπέλλου Γυναικών.
Αναλυτικά ο κος Βασιλειάδης μίλησε:
Για το Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών τον Απρίλη: «Κάναμε πολύ δουλειά για την επιτυχία που είχε το Final-4 Ανδρών. Θέλουμε να κάνουμε το Final-4 Γυναικών με την ίδια «λαμπρότητα» όπως αυτό των Ανδρών, να έχουμε το ίδιο «είδος» κοινού, να γιορτάσουμε όλοι μέσα στο γήπεδο και αυτό που θέλουμε να δούμε είναι κόσμος στο γήπεδο που θα χειροκροτήσει όλες τις ομάδες. Νομίζω ότι και οι ομάδες, μιλώντας μαζί τους, αυτό θέλουν. Θεωρώ ότι θα βοηθήσουμε όλοι μαζί, ώστε να γίνει ένα ωραίο, «λαμπερό»Final-4. Η περιφέρεια μας έδωσε μεγάλη στήριξη για τη φιλοξενία των ομάδων στα Χανιά. Η περιφέρεια μαζί με τις τοπικές αρχές θα βοηθήσουν για την όσο το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση του Final-4».
Για τα σχέδια και τις σκέψεις για το μπάσκετ Γυναικών: «Το μπάσκετ γυναικών απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων. Ξεκινώντας απ’ το αναπτυξιακό, όπου θέλουμε να «ανατρέψουμε» την παρούσα κατάσταση και να φέρουμε πολλά μικρά κορίτσια στο γήπεδο και να δουν τη χαρά του αθλήματος. Ο ένας μας πυλώνας είναι το αναπτυξιακό, που το θεωρούμε το πιο σημαντικό απ’ όλα. Είναι η βάση της «πυραμίδας». Το θέμα που έχουμε είναι η γεωγραφική διασπορά που υπάρχει στο μπάσκετ γυναικών. Το σχέδιο που δουλεύουμε αυτήν τη στιγμή είναι πρωταθλήματα διαενωσιακά, να ξεπεράσουμε τα όρια των ενώσεων και να δώσουμε στα παιδιά παιχνίδια. Μέσα απ’ τη χαρά του παιχνιδιού το παιδί ασχολείται περισσότερο με αυτό. Επόμενος πυλώνας είναι οι Εθνικές. Θέλουμε να έχουμε παραπάνω διακρίσεις στο μέλλον. Δουλεύουμε με στόχο το ευρωπαϊκό του 2025, ελπίζοντας να πάρουμε τη διοργάνωση, αλλά και με βάση πολλά ταλαντούχα παιδιά που έχουμε. να δημιουργήσουμε πιο δυνατή. Τρίτο είναι η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Τέταρτος πυλώνας είναι η προβολή. Όχι τόσο η τηλεοπτική, αλλά και το πώς θα προβάλλει το κάθε σωματείο στην τοπική κοινωνία τον κόπο και το «έργο» του. Έτσι θα δημιουργηθεί και η προβολή του αθλήματος».
Για το μοντέλο που επικρατεί στο αναπτυξιακό των κοριτσιών: «Εμείς παρακολουθούμε λίγο την Ισπανία, αλλά και το Βέλγιο που έχει κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Το μοντέλο δε διαφέρει ριζικά από αυτό των αντρών, αλλά έχει πιο στενή γεωγραφική προσέγγιση. Προσπαθούμε να εστιάσουμε σε περιοχές που υπάρχουν κορίτσια και αργότερα θα δούμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε το μπάσκετ γυναικών και σε περιοχές που δεν υπάρχει. Θα δούμε επίσης και το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα νησιά να έρθουν πιο κοντά στο μπάσκετ γυναικών και να το αναπτύξουν».