Skip to main content

Η Ρέγερ Βενέτσια του Αντρέα Ματζόν στο φάιναλ4 του Eurocup Women

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει...

Η Ρέγερ Βενέτσια έκανε την μεγάλη ανατροπή στον τελευταίο αγώνα των προημιτελικών τού Eurocup women, νίκησε μέσα στην Βαλένθια 65-57 κάλυψε τους τέσσερις πόντους της ήττας στην Βενετία και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για φάιναλ φορ της διοργάνωσης!

Η Ιταλική ομάδα έχοντας επικεφαλής την εικονιζόμενη γνωστή μας από το πέρασμά της στον Ολυμπιακό Υβον Άντερσον που σημείωσε 23π.,όσο και την έτερη Αμερικανίδα Κάιλα Θόρτον με 18π.,εκτός της πρόκρισης πήρε μια μεγάλη ρεβάνς.

Της ήττας της πέρυσι στον τελικό του Eurocup women, όπου με δύο εύστοχες βολές της Καρέρα στην λήξη σε νεκρό χρόνο έχασε τον αγώνα 82-81 και μαζί τον τίτλο κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος στο τιμόνι τής Ρέγερ είναι για πρώτη φορά σε γυναικεία ομάδα, ένας παλιός γνώριμος στους Έλληνες,βπολύ αγαπητός προπονητής ο Αντρέα Μαντζόν.

Ο Ιταλός κόουτς βρέθηκε στον πάγκο των ανδρικών ομάδων του Πανιωνίου το 1998-2000 και του Άρη δύο φορές το 2005-2007 και το 2008-09.

Με την πρόκριση λοιπόν της Ρέγερ Βενέτσια συμπληρώθηκε η τετράδα του φάιναλ φορ του Eurocup women που φέτος συμμετείχαν και πέντε ελληνικές ομάδες. 

Δύο Τουρκικές ομάδες, μια Γαλλική και μία Ιταλική .

Το μεγάλο φαβορί Τσουκουρόβα Μερσίν και η Μπουρζ από την αρχή της διοργάνωσης και οι Ρέγερ με την Γαλατασαράι οι οποίες ήρθαν από την Euroleague women. 

Οι δύο ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 5 Απριλίου και ο τελικός δύο μέρες μετά.

Η πόλη που θα φιλοξενήσει το φάιναλ 4 θα ανακοινωθεί σύντομα.