Skip to main content

Ο μαγικός κόσμος του Final Four του Κολεγιακού πρωταθλήματος γυναικών

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Τι τα θέλω εγώ αυτά;

Άλλος κόσμος, μαγικός... που αφορά το γυναικείο μπάσκετ !

Έχω δηλώσει άσχετος με τα κολεγιακά πρωταθλήματα.

Στην Ελλάδα που το γυναικείο απασχολεί μόνο τα εντός συνόρων ίσα ίσα, μόνο 5-6 άτομα απόλυτοι γνώστες είναι ικανά να μιλήσουν για αυτά.

Ο φίλος μου ο Άγγελος ο Γιαννουλάκης ένας από τους ελάχιστους γνωστές μου είπε πως χάνω που δεν βλέπω αυτή την γιορτή του φάιναλ φορ στην Μινεάπολη.

Δεν ήθελα και πολύ πλήρωσα γύρω στα 11ευρω για ένα μήνα συνδρομή στο ESPNplayer και τράβηξα ένα γερό ξενύχτι παραλουθωντας τους δύο ημιτελικούς.

Χαλάλι όμως.

Τί ήταν αυτό;

40000 κόσμος, με παλμό, ένταση, ενδιαφέρον, παίκτριες που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μιλάει όλος ο κόσμος για αυτές!

 

Στον τελικό της Κυριακής στην Target Center για να διεκδικήσουν τον τίτλο, έφτασαν όπως πέρυσι το Σάουθ Καρολάινα όμως δεν θα βρει την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα του Στάνφορντ της δικιάς μας Έλενας αφού ηττήθηκε στα σημεία στον ημιτελικό, αλλά το ένδοξο Κονέκτικατ τις Huskies δηλαδή του τεράστιου Τζίνο Αουριέμα...που είχα την τιμή να γνωρίσω στο Παγκόσμιο του 2010 στην Τσεχία όπου ήταν ο προπονητής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Τυχεροί η Άννυ Κωνσταντινίδου και ο φίλος μου Βασίλης Γιαπαλάκης που το έζησαν ζωντανά όλο αυτό καθώς βρίσκονται στην Μινεάπολη.

Όσο για την Μποσγανά ήταν η αρχή και σίγουρα θα της ... σημαδέψει την μπασκετική της ζωή και καριέρα !.