Skip to main content

Κουμπάι στο Superbasket: «Η πρώτη σεζόν στο WNBA είναι μια περίοδος εκμάθησης για εμένα»

Η Λορέλα Κουμπάι, που επιλέχθηκε στο Νο.18 του draft του WNBA και θα αγωνίζεται στις Νιου Γιορκ Λίμπερτι την φετινή σεζόν, απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, για το τι περιμένει περισσότερο στην πρώτη της σεζόν στην κορυφαία λίγκα του μπάσκετ γυναικών.

Η Λορέλα Κουμπάι από το Τέρνι της Ιταλίας επιλέχθηκε στο Νο.18 του draft του WNBA 2022, το οποίο άνηκε αρχικά στις Στορμ και έγινε trade αμέσως στις Λίμπερτι.

Η διεθνής Ιταλίδα φόργουορντ είχε την περσινή κατά μέσο όρο στην ομάδα του Πανεπιστημίου της, το Georgia Tech,, δέκα πόντους κι 11.1 πόντους, ενώ έσπασε πάρα πολλά ρεκόρ σχετικά με τα ριμπάουντ. Η Κουμπάι συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 και Κ19, οπού κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την Ιταλία, στο Κ16, Κ18 και Κ20 του Ευρωπαικού πρωταθλήματος, αλλά και στο EuroBasket Women του 2021. 

Όλα όσα απάντησε η Λορέλα Κουμπάι στην ερώτηση του superbasket.gr:

Επιλέχθηκες στο draft του WNBA. Τι περιμένεις περισσότερο από την πρώτη σου χρονιά στην κορυφαία λίγκα του γυναικείου μπάσκετ;

"Περιμένω να εξελιχθώ, πολύ. Θέλω να φέρνω ενέργεια και αμυντική σκληράδα. Στο τέλος της ημέρας, είμαι εδώ για να μάθω όσα περισσότερα μπορώ ανάμεσα από παίκτριες που είναι βετεράνοι. Για εμένα, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβω τον τρόπο σκέψης τους και είμαι πραγματικά ευγνώμων που μοιράζομαι μαζί τους στα αποδυτήρια και βρίσκομαι και συμμετέχω στην προπόνηση. Οπότε, θα κάνω το καλύτερο δυνατό και θα μάθω όσα περισσότερα μπορώ. Είναι πραγματικά μια περίοδος εκμάθησης για εμένα". 

Δείτε το σχετικό tweet: