Skip to main content

Πρωταθλητής Κρήτης ο Ηρόδοτος με Σαμαντούρα στο τιμόνι, πάει για Α2

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει:

Συγχαρητήρια στην Γιασεμή Σαμαντούρα η οποία οδήγησε τον ιστορικό Ηρόδοτο στην κατάκτηση τού πρωταθλήματος Κρήτης και στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 γυναικών

Όταν πριν λίγο καιρό είχα γράψει ότι η Γιασεμή, μία από τίς κορυφαίες σκόρερ στην Ελλάδα όσο και εξαιρετική προπονήτρια, αναλάμβανε τις τύχες του Ηροδότου σίγουρα μόνο κέρδος θα είναι για τις νεαρές αθλήτριες και την ομάδα, προφανώς κάτι ήξερα.

Μαθαίνω επίσης με χαρά ότι της έχουν ανατεθεί από την Ομοσπονδία καθήκοντα περιφερειακής προπονήτριας στην Κρήτη.

Βέβαια προϋπήρχαν οι καλές βάσεις στον Ηρόδοτο από την προηγούμενη δουλειά που είχαν κάνει δύο σπουδαία ονόματα η Μαρία Γιαλούση και η Δάφνη Σταυρακάκη

Ο Ηρόδοτος με εξαιρετική παρουσία παλιότερα στην Α1 γυναικών, ήταν η ομάδα η οποία ανέδειξε το μεγαλύτερο ταλέντο κατά την γνώμη μου όλων των εποχών, την Αλεξία Τριαλώνη, είχε στόχο τα τελευταία χρόνια να φτάσει πάλι στις εθνικές κατηγορίες των γυναικών ενώ ειδικό βάρος είχε δοθεί στην παραγωγική διαδικασία.

Με την Σαμαντούρα στον πάγκο έκανε εξαιρετική πορεία και στο φάιναλ4 για την ανάδειξη τής πρωταθλήτριας ομάδας στο νησί, νίκησε μετά από συγκλονιστικό αγώνα στον ημιτελικό το Αρκάδι 37-35 και στον τελικό το φαβορί για πολλούς ΟΦΗ άνετα 67-48 !

Η Χαλκιδέα κόουτς, μην ξεχνάμε είχε οδηγήσει την γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού το 2000 στο μοναδικό ντάμπλ στην ιστορία της, έβαλε την σφραγίδα της με την δουλειά της στην νεανική ομάδα του Ηροδότου και στους αγώνες με τις άλλες πρωταθλήτριες της Νότιας Ελλάδας θα διεκδικήσει την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες των γυναικών.

Η εκτίμηση προς το πρόσωπό της είναι μεγάλη και πιστεύω ότι στο τέλος θα επιτευχθεί ο στόχος τής ιστορικής ομάδας από το Ηράκλειο τής Κρήτης.