Skip to main content

Τουρνουά «Β. Μπεσκάκη»: Τα προφίλ των Πολωνία, Κροατία και Σερβία

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει...

Αναλυτικά:

Η Πολωνία ήρθε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο τουρνουά "Βάσω Μπεσκακη" και παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς έχει σχεδόν πλήρη σύνθεση και παίκτριες που ήταν συμπαικτριες της Σπανού και Παυλοπούλου στο πρωτάθλημα της χώρας.

Επικεφαλής η Βερόνικα Γκάιντα και η Βερόνικα Τελενγκα της Πολκοβιτσε, η διμετρη Καμίλα Μπορκοφσκα της Γκτίνια, η Μακουρατ που μόλις μεταγράφηκε στην Ιταλική Σάσσαρι.

Μεγάλη έκπληξη η παρουσία της θηριώδους συμπαικτριας της Σπανού η Στεφανι Μαβουνγκα η οποία παίρνει Πολωνικό διαβατήριο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία έρχεται στην Αθήνα με πολύ νεανική και ταλαντούχα ομάδα, καθώς οι έμπειρες παίκτριες θα ενσωματωθούν στην συνέχεια όταν ξεκινήσει η προετοιμασία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τέλη Σεπτεμβρίου στην Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομάδα της Μαρίνας Μάλκοβιτς είναι και η γνωστή μας Ιβάνα Ραντζα(νο1) που την πρωτογνώρισαμε στον ΠΑΟΚ με τον οποίο κατέκτησε το 2013 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων στην Σκάλα Λακωνίας.

Έπειτα μεταγράφηκε στον Πρωτέα Βούλας όπου κατέκτησαν Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων καθώς και δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα με το Λύκειο Βούλας στην Κροατία.

Η Σερβία πριν ταξιδέψει για την Ελλάδα έδωσε δύο φιλικά με την Τουρκία όπου νίκησε 75-70 και 56-55

Από εκεί η φωτογραφία όμως θα λείψουν οι Σάσα Κάντο νο6, Ανα Νταμποβιτς νο 23 και η γνωστή από το πέρασμα της στην Ελευθερία Μοσχάτου Νεβενα Γιοβάνοβιτς νο8.

Η Κροατία είναι η πρώτη μας αντίπαλος στο τουρνουά"Βάσω Μπεσκακη" .

Την αντιμετωπίσαμε πριν λίγες μέρες στην Σλοβενία όπου χάσαμε στις λεπτομέρειες.

Νεανική ομάδα καθώς και αυτή άφησε τις έμπειρες να ξεκουραστούν δίνοντας την ευκαιρία στην νέα γενιά να δείξει τις ικανότητες της.

Ξεχωρίζουν οι περιφερειακές Μιχαέλα Λαζιτς η οποία αγωνίζεται στο Φλόριντα Ιντερνατιοναλ Γιουνιβερσιτι,που είχε σημειώσει 22π. στο Μάριμπορ, η Κλαούντια Περίσα της Τρεβίζο, η σέντερ Αντριάνα Τσβετκοβιτς της πρωταθλήτριας Γερμανίας Κελτερν και η φόργουορντ Πατρίσια Μπούρα που μόλις μεταγράφηκε στην Ουγγρική Τσεκλέντ του Κώστα Κεραμιδά.