Skip to main content

ΟΑ Χανιών - Ευρωπαϊκή συμμετοχή και... ανανέωση παίκτριας

Αρκετά καλά νέα υπάρχουν για τον ΟΑ Χανίων, με τις Κρητικιές να δηλώνουν Ευρωπαϊκή συμμετοχή και να ανανεώνουν (τουλάχιστον) με μια παίκτρια. 

Ο ΟΑ Χανιών τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες τερμάτισε στην 3η θέση καθώς υπό τις οδηγίες του κόουτς Σόφτση υπερκέρασε το εμπόδιο των Εσπερίδων.

Ο Έλληνας τεχνικός πλέον είναι στην ομάδα της Καλλιθέας και ο κρητικός σύλλογος έχει ανακοινώσει την πρόσληψη του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου, περσινού προπονητή της Λευκάδας. 

Οι νησιώτισσες ομώς δε σταματούν εκεί. Σύμφωνα με το κρητικό site athlitiko.gr , κατέθεσαν αίτηση στην FIBA προκειμένου να συμμετάσχουν στα προκριματικά του Eurocup γυναικών. Για να ολοκληρωθεί και τυπικά αυτή η διαδικασία χρειάζεται η κατάθεση 10.000€ προς την παγκόσμια συνομοσπονδία μπάσκετ, με τη μορφή της εγγυητικής επιστολής.

Τα καλά νέα όμως δε σταματούν εκεί! Σύμφωνα με πληροφορίες του superbasket.gr, ο ΟΑ Χανιών συμφώνησε με την Τζωρτζίνα Τσιχλάκη για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Η 23χρονή πολύ ταλαντούχα γκαρντ θα συνεχίσει για ακόμα μια σεζόν στην κρητική ομάδα, ενώ πέρσι κατέγραψε 20 συμμετοχές, παίζοντας σχεδόν σε όλα τα ματς και μάλιστα έκανε επί το πλείστον πολύ καλές εμφανίσεις. Σε αυτές πέτυχε 5.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ κατά μέσον όρο.

Πρόκειται αναμφίβολλα για μια πολύ καλή κίνηση και για τις δυο πλευρές, με την Ελληνίδα γκαρντ να αποκτά πλέον και εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ρεπορτάζ: Αναστάσης Κατσαβός