Skip to main content

Γκράινερ - Έστειλε επιστολή στο Λευκό Οίκο

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ έστειλε επιστολή στο Λευκό Οίκο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, προκειμένου να του εκφράσει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ως κρατούμενη στις ρωσικές φυλακές. 

Η Αμερικανίδα σέντερ συνελήφθη στο αεροδρόμιο, καθώς βρέθηκαν στην τσάντα της φιαλίδια με έλαια κάνναβης. Από τις 17/2 κρατείται στις ρωσικές φυλακές. Πολλές παίκτριες του WNBA έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για αυτό το γεγονός. Ακόμα και στο NBA  έχει συζητηθεί, ενώ η ομάδα της,  οι Φίνιξ Μέρκιουρι έχουν κάνει συναντήσεις και με το υπουργείο εξωτερικών για το θέμα.

Η Γκράινερ απευθύνθηκε με ιδιόχειρη επιστολή στον πρόεδρο Μπάιντεν προκειμένου να αποτυπώσει τα όσα περνά στις φυλακές, τονίζοντας ότι νιώθει απροστάτευτη.

Απόσπασματα από την επιστολή της Γκράινερ:

 «Όπως βρίσκομαι εδώ, σε μια ρωσική φυλακή, μόνη με τις σκέψεις και χωρίς την προστασία της συζύγου, της οικογένειας, των φίλων, της φανέλας των Ολυμπιακών Αγώνων ή άλλων κατορθωμάτων, είμαι τρομοκρατημένη στην ιδέα ότι μπορεί να μείνω εδώ για πάντα.

 

Την 4η Ιουλίου, η οικογένειά μας συνήθως τιμά την υπηρεσία εκείνων που πάλεψαν για την ελευθερία μας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου, ο οποίος είναι βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ. Πονάει όταν σκέφτομαι πώς γιορτάζω συνήθως αυτή τη μέρα επειδή η ελευθερία σημαίνει είναι κάτι εντελώς διαφορετικό για μένα αυτή τη χρονιά.

 

Αντιλαμβάνομαι πως αντιμετωπίζετε ένα σωρό καταστάσεις, αλλά σας παρακαλώ μην ξεχάσετε ούτε εμένα ούτε τους άλλους Αμερικανούς που κρατούνται. Παρακαλώ, κάντε ό,τι μπορείτε για να μας φέρετε πίσω στο σπίτι μας. Ψήφισα για πρώτη φορά το 2020 και ψήφισα εσάς (σ.σ.: τον Τζο Μπάιντεν). Πιστεύω σ εσάς.

Έχω ακόμη πολύ καλό να κάνω με την ελευθερία που μπορείτε να βοηθήσετε να ανακτήσω. Μου λείπει η σύζυγός μου! Μου λείπει η οικογένειά μου! Μου λείπουν οι συμπαίκτριές μου! Με σκοτώνει η ιδέα πως υποφέρουν τόσο πολύ αυτή την στιγμή. Είμαι ευγνώμων για ό,τι μπορείτε να κάνετε αυτή την στιγμή, προκειμένου να γυρίσω στο σπίτι».