Skip to main content

Πολυμένη: «Η νίκη ήταν.. υποχρεωτική για εμάς σήμερα»

Η διεθνής Ελληνίδα γκαρντ, Λαμπρινή Πολυμένη  μίλησε μετά την νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επί της Ελβετίας με 71-55, υπογραμμίζοντας ότι αν η γαλανόλευκη δώσει το 100% και στα επόμενα παιχνίδια, τότε θα πάρει τα αποτελέσματα που θέλει.

Αναλυτικά:

Η Εθνική Νέων Γυναικών ήθελε τη νίκη απέναντι στην Ελβετία και την πήρε με τις Χατζηλεοντή – Μποσγανά σε πρώτο πλάνο, αλλά και πολύτιμες βοήθειες από πολλές ακόμη διεθνείς. Μϊα από αυτές ήταν και η Λαμπρινή Πολυμένη. Η Ελληνίδα γκαρντ στάθηκε στον μονόδρομο που αποτελούσε το θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 στα Σκόπια.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να αφήσουμε πίσω μας τον αγώνα με την Τουρκία και την ήττα. Το συζητήσαμε και με τους προπονητές μας. Είχαμε πει πως ότι κι αν γίνει τα επόμενα δύο παιχνίδια θα ήταν τελικοί, γιατί αυτό ισχύει σε αυτά τα τουρνουά. Η νίκη ήταν.. υποχρεωτική για εμάς σήμερα. Δώσαμε το 100%, ακολουθήσαμε τις οδηγίες και ήρθε το αποτέλεσμα παρά την κάποια κούραση που υπήρχε».

Η κούραση είναι δεδομένη για την Εθνική Ομάδα, καθώς έδωσε το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι της σε τρεις μέρες και θα ακολουθήσει αύριο (12/7, 22.00) ένα τέταρτο απέναντι στην Ουκρανία με το ρεπό της στον όμιλο να βρίσκεται στο …. τέλος των αγώνων της σε αυτόν, αφού έτσι όρισε η κλήρωση: «Θα δώσουμε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες με το ρεπό μας να είναι την τελευταία μέρα, ενώ η κλήρωση έδωσε αυτή τη μέρα ξεκούρασης στις άλλες ομάδες ανάμεσα από τους αγώνες. Δεν στεκόμαστε καν σε αυτό όμως. Έχουμε μία μέρα ακόμη, έναν αγώνα ακόμη, έναν τελικό ακόμη. Τα κορίτσια έκαναν καλή δουλειά θεωρώ και αν δώσουμε το 100% και στα επόμενα παιχνίδια μας θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Επόμενος αντίπαλος, ένα βήμα από τα χιαστί, η Ουκρανία: «Είναι ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι, αφού όλες οι ομάδες προσπαθούν για το καλύτερο. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες και πιστεύω πως θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για να προχωρήσουμε. Μετά έχουμε δύο μέρες ρεπό, που θα είναι πολύτιμες για εμάς».

Η Πολυμένη όπως και όλες οι αθλήτριες επιστρέφουν σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από δύο χρόνια. Κάποιες είχαν πάρει μέρος στο περσινό Challenger στην Κρήτη, η Μποσγανά είχε αγωνιστεί με την Εθνική Γυναικών, αλλά τα Ευρωπαϊκά Νέων επιστρέφουν φέτος μετά το χτύπημα της πανδημίας: «Χάρηκα για την επιστροφή αυτή, όπως χάρηκα πολύ που βρίσκομαι εδώ με αυτή την ομάδα, αυτή τη «φουρνιά» που είμαστε μαζί χρόνια και έχουμε επιτύχει κι άλλη άνοδο πριν από δύο χρόνια. Είμαστε σχεδόν οι ίδιες κοπέλες με κάποιες προσθήκες και αυτό που θέλουμε είναι να πετύχουμε και φέτος το στόχο μας. Θα είναι διπλή η χαρά, γιατί θα έχουμε και την κατάλληλη… παρέα».