Skip to main content

Γωγώ Σταμάτη στο Superbasket: «Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαρές με τη Μπίστριτσα - Θαυμάζω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο»

Η Γωγώ Σταμάτη που επέστρεψε στην Ελευθερία Μοσχάτου, μίλησε στο superbasket με αφορμή την κλήρωση για προκριματικά του Eurocup γυναικών, ενώ τοποθετήθηκε και για την νέα σεζόν που έρχεται στην Α1. 

Την περασμένη σεζόν η 26χρονη γκαρντ – φόργουορντ κατέγραψε 17 συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και όπως περιγράφει η ίδια κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες.

Επέστρεψες σε γνώριμα λημέρια, καθώς έχεις αγωνιστεί και πάλι στην Ελευθερία Μοσχάτου.

Καταρχάς τι εμπειρίες κέρδισες ως παίκτρια του Παναθηναϊκού και δεύτερον τί ήταν αυτό που σε έκανε να δεχτείς την πρόταση της ομάδας και να επιστρέψεις στο Μοσχάτο;

«Η χρονιά που πέρασε ήταν μια γεμάτη χρονιά. Οι εμπειρίες που κέρδισα με την ομάδα του Παναθηναϊκού μόνο θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με αθλήτριες υψηλού επιπέδου και να κερδίσω μέσα από την καθημερινή συναναστροφή μαζί τους, εμπειρίες που με βοήθησαν να εξελιχθώ σαν αθλήτρια αλλά και ως άτομο.

Ακόμη η συμμέτοχη μου με την ομάδα στους ομίλους του Eurocup, αλλά και στους τελικούς του πρωταθλήματος είναι εμπειρίες που κάθε αθλητής θα ήθελε να ζήσει.

Σε ότι αφορά την επιστροφή μου στην Ελευθερία, σημαντικός παράγοντας ήταν το οικείο περιβάλλον και η άψογη συνεργασία που είχα με τους ανθρώπους που πλαισιώνουν την ομάδα.

Επιπλέον τόσο το όραμα της ομάδας αλλά και η φιλοσοφία του coach Δεσποτάκη αποτέλεσαν ένα επιπλέον κίνητρο για την επιστροφή μου στην ομάδα».

Η Ελευθερία Μοσχάτου θα παίξει δυο αγώνες με τη Σλάβια Μπίστριτσα από τη Σλοβακία, διεκδικώντας την είσοδό της στους Ομίλους του Eurocup γυναικών.

Σύμφωνα με τη Γωγω Σταμάτη αυτό που θα μπορούσε να φέρει την πρόκριση των «μπλε» είναι η σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα μέσα στα παιχνίδια.

Ποιο είναι το σχόλιό σου για την κλήρωση στο Eurocup  γυναικών. Ήσασταν στους ισχυρούς των προκριματικών και το όνομα της αντιπάλου δεν... «τρομάζει». Πως υποδέχθηκες εσύ αλλά και η ομάδα την Σλάβια Μπίστριτσα;

«Η κλήρωση με την ομάδα της Σλάβια Μπιστρίτσα θεωρητικά είναι ευνοϊκή για εμάς. Ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο καθώς και εμείς δεν διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση.

Η σκληρή δουλεία σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα που πρέπει να δείξουμε, πιστεύω πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την πρόκρισή μας στους ομίλους.

Έπειτα η κουβέντα πήγε στα της Α1, με την Ελληνίδα παίκτρια να τονίζει ότι στόχος της Ελευθερίας Μοσχάτου είναι να επαναλάβει μια καλή σεζόν».

Πέρσι η Ελευθερία Μοσχάτου κέρδισε επάξια μια θέση στα πλέι οφ αλλά έφτασε και μέχρι τον τελικό Κυπέλλου όπου και στάθηκε πολύ ανταγωνιστικά. Φέτος τί στόχοι υπάρχουν; Μπορείτε να επαναλάβετε μια ακόμα καλή σεζόν;

«Η Ελευθερία έχει δείξει ότι τα τελευταία χρόνια στέκεται επάξια στην Α1, αφού διανύει συνεχώς μια ανοδική πορεία.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας δεν ήμασταν σε μια πλήρη κανονικότητα αφού καμία ομάδα δεν υποβιβάζονταν.

Φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά οπότε αναμένεται ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα.

Στόχος της ομάδας φυσικά είναι να επαναλάβει μια καλή σεζόν ανάλογη της περσινής αλλά και γιατί όχι να κάνει το ένα βήμα παραπάνω.

Επιπλέον η πρόκριση στους ομίλους του Eurocup είναι σίγουρα ένας στόχος για τον οποίο θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

 Η προκήρυξη της ΕΟΚ προβλέπει τρεις ξένες αθλήτριες στη 12αδα αλλά και δύο παίκτριες κάτω των 21 και κάτω των 18. Πώς βλέπεις αυτά τα μέτρα; Πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν το μπάσκετ γυναικών;

«Οι ξένες αθλήτριες σίγουρα ανεβάζουν τον ανταγωνισμό και κατά συνέπεια το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Μέσα από την προπόνηση μαζί τους οι Ελληνίδες αθλήτριες και ιδιαίτερα οι μικρότερες σε ηλικία έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν και να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες.

Η ομοσπονδία θέλει να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα δείχνοντας έτσι την προσπάθειά της να επενδύσει στη νέα γενιά.

Ωστόσο για να έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να τους δοθεί χρόνος συμμετοχής».

Τέλος, η συζήτηση  πήγε επί… μπασκετικού προσωπικού με την Γωγώ Σταμάτη να καλείται να διαλέξει τους αγαπημένους τους αθλητές και αθλήτριες, καθώς επίσης και την πιο δύσκολη αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει; Ποια παίκτρια από το μπάσκετ γυναικών και ποιον από το μπάσκετ ανδρών θαυμάζεις και δε χορταίνεις να βλέπεις;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια συγκεκριμένη αντίπαλο, γιατί υπήρξαν παίκτριες που η καθεμιά με δυσκόλεψε σε διαφορετικούς τομείς.

Κάποιες μπορεί να ήταν πολύ σκληρές στην άμυνα, ενώ άλλες ήταν πολύ γρήγορες.

Μια από τις αγαπημένες μου ξένες αθλήτριες είναι η Breanna Stewart, ενώ από τις Ελληνίδες δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω την Στέλλα Καλτσίδου.

Σε ότι αφορά τους άντρες φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο».