Skip to main content

Κλειώ Οικονομάκη στο superbasket: «Μεγάλη πρόκληση για τη Δάφνη η πρώτη συμμετοχή στο Eurocup γυναικών»

Ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, η Κλειώ Οικονομάκη μίλησε στο superbasket για την πρόκληση του Eurocup γυναικών, με την ελληνική ομάδα να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Η Κλειώ Οικονομάκη είναι  26 ετών, έχει ύψος 1,83 και αγωνίζεται κυρίως στη θέση «4».  Ανακοινώθηκε από την ομάδα της Δάφνης Αγίου Δημητρίου και θα αγωνίζεται για άλλη μια σεζόν στην Α1, με την Ελληνίδα αθλήτρια να επιδιώκει την καθιέρωσή της στα «μεγάλα σαλόνια». 

Ακόμα μια χρονιά θα σε δούμε την Α1. Ποιο χαρακτηριστικό πιστεύεις ότι σε καθιερώνει στην πρώτη κατηγορία και ποια πιστεύεις ότι είναι η μεγαλύτερη διαφορά των δυο κατηγοριών σε μπασκετικό επίπεδο; 

«Άλλη μια χρονιά στην Α1 και πρέπει να σου πω ότι η περσινή σεζόν με βοήθησε στο να πάρω πολλές εμπειρίες. 

Θεωρώ ότι ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να με καθιερώσει είναι η μαχητικότητα μου, καθώς επίσης και η τακτική προσήλωση με δυνατές άμυνες σε όποια παίχτρια κληθώ να μαρκάρω.  

Όσον αναφορά τις διαφορές ανάμεσα στις δυο κατηγορίες, θεωρώ πως σίγουρα οι επαφές είναι πιο δυνατές καθώς επίσης και το γεγονός ότι παίζουν ξένες αθλήτριες ανεβάζει το επίπεδο». 

Θα παίξει στις Μπραχαμιώτισσες μαζί με την αδερφή της, τη Ζωή, με την οποία μάλιστα ξεκίνησαν μαζί το μπάσκετ στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. 

Έκτοτε οι δυο φόργουορντ αγωνίστηκαν μαζί σε Εσπερίδες Καλλιθέας και Τερψιθέα και όπως μας δηλώνει η (μικρότερη κατά 1 χρόνο) Κλειώ είναι χαρούμενη καθώς η μία γνωρίζει το παιχνίδι της άλλης, ενώ δεν παραλείπει το γεγονός ότι θα έχει βοήθεια στον ψυχολογικό τομέα. 

Θα είναι η 4η φορά που θα συνεργαστείτε με την αδερφή σου τη Ζωή. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;  

Έτσι ακριβώς, είναι η τέταρτη φορά που θα συνεργαστώ με την αδερφή μου και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό, καθώς γνωρίζουμε καλά η μια το παιχνίδι της άλλης και μπορούμε να συνεργαζόμαστε με ευκολία μέσα στο γήπεδο.  

Αν και δεν έχουμε παίξει αντίπαλες, σίγουρα προτιμώ να είμαστε στην ίδια ομάδα, αφού με βοηθάει και στο ψυχολογικό κομμάτι όταν το χρειάζομαι! 

Η κρητικής καταγωγής Οικονομάκη δέχθηκε μια πολύ καλή πρόταση από τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου και αφήνει τα Χανιά προκειμένου να γίνει «Μπραχαμιώτισσα», έχοντας μπροστά της και την πρόκληση της συμμετοχής στα προκριματικά του Eurocup γυναικών. 

Νέα ομάδα νέες προκλήσεις και νέοι στόχοι!  Αρχικά τι ήταν εκείνο που σε έκανε να δεχτείς την πρόταση της Δάφνης; 

«Κάθε νέα χρονιά είναι και μια νέα πρόκληση. Η προσέγγιση του κόουτς και της διοίκησης  ήταν πολύ δυναμική, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή της επικοινωνίας μας και αυτό συνετέλεσε στο να δεχτώ την πρόταση». 

Όσον αφορά το Eurocup γυναικών η Δάφνη Αγ. Δημ. κληρώθηκε με την πανίσχυρη και έμπειρη Χάταϊ. Τι πιστεύεις για αυτά τα δυο παιχνίδια; Είναι μια «πρόκληση» μια τόσο ισχυρή και έμπειρη αντίπαλος; 

«Σίγουρα είναι μια πανίσχυρη και έμπειρη αντίπαλος η Χαται. Για εμάς είναι μια μεγάλη πρόκληση με δεδομένο ότι η ομάδα παίρνει μέρος για πρώτη φορά στο Eurocup.  

Εμείς από την μεριά μας θα πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι  καλύτερο μπορούμε και σίγουρα θα είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για όλες μας». 

Από τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα θα έχει περισσότερες ομάδες και αυτό όπως αναφέρει η Κλειώ Οικονομάκη δυναμώνει τον ανταγωνισμό, με την Ελληνίδα αθλήτρια να μην ξεχνά να ευχηθεί να έχουν υγεία όλες οι παίκτριες. 

Πως βλέπεις το νέο πρωτάθλημα;Τι «σημάδι» θες να αφήσεις στην επερχόμενη αγωνιστική σεζόν με τη φανέλα της Δάφνης; 

«Το νέο πρωτάθλημα πιστεύω θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό, καθώς οι ομάδες φέτος θα είναι περισσότερες ,που σημαίνει περισσότεροι αγώνες, ενω η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι φέτος θα υπάρξει υποβιβασμός .

Εγώ από τη μεριά μου θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της . Ακόμα, θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλες τις αθλήτριες».