Skip to main content

Σλάβια Μπίστριτσα - Ελευθερία Μοσχάτου 71-72: Με Κάλογουεϊ είναι σε... καλό δρόμο για την πρόκριση

Η Ελευθερία Μοσχάτου νίκησε εκτός έδρας τη Σλάβια Μπίστριτσα  με το ισχνό 72-71, δείχνοντας έτοιμη να παλέψει μέχρι τέλους για την πρόκριση κόντρα στη σλοβακική ομάδα. 

Από την ελληνική ομάδα ξεχώρισαν οι Κάλουγουεϊ με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ από τις γηπεδούχες πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Τζακάιρα Άλλεν με 22 πόντους.

Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στην Αθήνα την Πέμπτη 13/10 στις 20:00, με τη νικήτρια ομάδα να παίρνει το «χρυσό» εισιτήριο για τους ομίλους του Eurocup γυναικών.

Ένα από τα θετικά στοιχεία της Ελευθερίας Μοσχάτου είναι ότι δεν έχασε την πρωτοπορία στο σκορ, παρά το γεγονός ότι η Μπίστριτσα κατάφερνε να επιστρέφει συνεχώς.

Η απόλυτη ισορροπία για τις δυο ομάδες που μοιράστηκαν από δυο δεκάλεπτα

Οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από δυο αγωνιστικές περιόδους και αυτό αποτυπώνεται στο τελικό σκορ. Η Ελευθερία Μοσχάτου μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι, έβγαλε ενέργεια και προηγήθηκε  με 5-12 σχεδόν 5' μετά την έναρξη του ματς.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε με την Κάλογουεϊ να κάνει το 12-20 με εύστοχο λέι απ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχες αντέδρασαν και με βασική επιθετική αιχμή την Άλλεν έβαλαν αρκετά προβλήματα στις μπλε. Με 7' να απομένουν για το ημίχρονο η Καρακασίδου που είχε πολύ καλή παρουσία έκλεψε τη μπάλα και η Κάλουγουεϊ το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 14-22. Στη συνέχεια όμως οι παίκτριες της Μπίστριτσα αντέδρασαν και το ημίχρονο έκλεισε με την Μίλιτσα να «γράφει» το 29-31 με εύστοχο τρίποντο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα μπήκε με σκοπό να διατηρήσει το προβάδισμα. Αυτό και έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς με 4:31'' να απομένουν για τη λήξη της περιόδου η Κάλογουεϊ ευστόχησε σε ζευγάρι ελεύθερων βολών κάνοντας το 38-43.

Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με εύστοχο λέι απ της ίδιας αθλήτριας, που διαμόρφωσε το 51-55.

Στην τελευταία περίοδο η Μπίστριτσα μπήκε νωθρά και η Ελευθερία Μοσχάτου το εκμεταλλεύτηκε, φτάνοντας στο 55-65 με τη Μπρούερ και ενώ απέμεναν 6:16'' για τη λήξη. Στη συνέχεια η Μπίστριτσα έκανε την αντεπίθεσή της και με μόλις 2:22'' να απομένουν για το τέλος, η Μάντιτς «έγραψε» το 67-69.

Οι δυο ομάδες πήγαν «χέρι χέρι» μέχρι το τέλος, οπότε και η έξυπνη Καρακασίδου κράτησε σωστά τη μπάλα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του Μάριου Δεασποτάκη με 72-71.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 29-31, 51-55, 71-72.