Skip to main content

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 60-84: Θρυλική βραδιά και ερυθρόλευκη επιστροφή στην Ευρωλίγκα γυναικών

Ο Ολυμπιακός νίκησε και τον Ερυθρό Αστέρα με σκορ και προκρίθηκε με 2 νίκες στους ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών, επιστρέφοντας στη διοργάνωση έπειτα από 4 αγωνιστικές σεζόν. 

Άλλη μια μεγάλη βραδιά έζησαν οι ερυθρόλευκες στο Βελιγράδι, με την ομάδα των Ζίμπαρτς - Νίκλα να επικρατεί κατά κράτος του Ερυθρού Αστέρα και να πηγαίνει στους Ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών.

Από την ομάδα του Πειραιά ξεχώρισε η Γκούσταβδον με 25 πόντους, ενώ σε μεγάλη βραδιά ήταν και η Σταμολάμπρου με 19 πόντους, αλλά και η Νικολοπούλου με 6 πόντους και 13 ασίστ. Από τις γηπεδούχες η  Μπογκίσεβιτς με 15 πόντους.

Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά κυριάρχησε ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ κι έτσι η πρώτη περίοδος έληξε με την απόλυτη ισοπαλία στο 21-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κατάφερε σιγά σιγά να πάρει τα ηνία του αγώνα και με το χρονόμετρο να γράφει 6:22'' πριν το ημίχρονο η Γκούσταβσον έκανε το 25-29. Η ουσία για τις δυο ομάδες δεν άλλαξε και οι ερυθρόλευκες πήγαν στην  ανάπαυλα με το υπέρ τους 32-39.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα των Ζίμπαρτς - Νίκλα κατάφερε να διατηρεί τη διαφορά υπέρ του, με την περίοδο να λήγει 50-60 και τον ελληνικό σύλλογο να κάνει ακόμα μια καλή εμφάνιση.

Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος του αγώνα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κυριαρχήσει πλήρως, στήνοντας ακόμα ένα πάρτι στα παρκέ του Βελιγραδίου. Οι ερυθρόλευκες διατήρησαν τη συγκέντρωσή τους και με ένα επιμέρους σκορ 11-24 έφτασαν στο τελικό 60-84.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 32-39, 50-60, 60-84.