Skip to main content

Λουμπλίν - Παναθηναϊκός 38-51: Το «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο

Με εκτός έδρας νίκη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός στο Eurocup γυναικών, με την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη να επικρατεί εκτός έδρας με 51-38 της πολωνικής Λουμπλίν. 

Οι πράσινες είχαν σε μεγάλη μέρα την Τσάσιτι Ριντ που σημείωσε 21 πόντους, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Αλεξανδρή με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τις γηπεδούχες ξεχώρισαν Μακ και Κλάουντεν με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και νίκη για τις πράσινες

Ο Παναθηναϊκός μπήκε προετοιμασμένος και είχε ενέργεια στην άμυνα, με αποτέλεσμα να μην αφήσει την πρωτοβουλία στη Λουμπλίν. Έτσι και παρά το γεγονός ότι η πολωνική ομάδα προηγήθηκε με 7-4, οι πράσινες έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο όντως μπροστά με 9-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη βγήκε στο παρκέ αποφασισμένη να πάρει μια καλή υπέρ της διαφορά. Έτσι και έγινε καθώς η Κωτούλα με τρίποντο έκανε το 11-20 για την ελληνική ομάδα με το χρονόμετρο να γράφει 5 λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου. Κατόπιν ο Παναθηναϊκός με όπλο την καλή του άμυνα κατάφερε να προηγείται στο τέλος του πρώτου μέρους με 15-28.

Στο τρίο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα μπήκε με σκοπό να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά. Το κατάφερε καθώς οι δυο ομάδες είχαν επιμέρους σκορ περιόδου το 15-15 και συνολικό 30-43. 

Οι πράσινες πατώντας καλά στα πόδια τους, σκόραραν μόνο 8 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά κατάφεραν να δεχτούν επίσης 8 και το τελικό αποτέλεσμα στην Πολωνίά ήταν το 51-38 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 9-11, 15-28, 30-43, 38-51.