Skip to main content

Σαββίνα Καράλη - Δουλεύει για την καθιέρωσή της στην Α1

Η Σαββίνα Καράλη ήρθε στην Α1 μέσα από το ρόστερ της Δάφνης Αγίου Δημητρίου και... θέλει να μείνει, με την rookie των πορτοκαλί να δείχνει καλά στοιχεία από τις  πρώτες συμμετοχές της. 

Η γκαρντ της Δάφνης γεννήθηκε το 2001 και προέρχεται από την τότε πολύ καλή ομάδα της Ηλιούπολης. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχει «μεγαλώσει» σε έναν σωστό οργανισμό που φαίνεται ότι της έχει δώσει εφόδια και για το μέλλον.

Το καλοκαίρι του 2022, όπως πρώτοι διαβάσατε στο superbasket έκανε το μεγάλο βήμα για την Α1 γυναικών. Η Ελληνίδα αθλήτρια από τα πρώτα κιόλας λεπτά που έχει ξοδέψει στο παρκέ είναι εμφανές ότι δουλεύει προκειμένου να παραμείνει για αρκετά χρόνια στην κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, έχει δείξει ικανότητα στο σκορ από μέση απόσταση. Στις 6 συμμετοχές που έχει καταγράψει έχει πάρει 10 προσπάθειες και ευστοχήσει στις 5 έχοντας 50% στο σουτ. Πιο χαρακτηριστικά κόντρα στον Εύνικο είχε 3/3 δίποντα, τα οποία ήταν όλα σουτ από τα 5-6 μέτρα και «βγήκαν» μέσα από το σύστημα του κόουτς Μπουμπού.

Όταν βρίσκεται στο παρκέ καθοδηγεί σωστά την ομάδα. Από την Ηλιούπολη ακόμα είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία στην οργάνωση μέσα στο παρκέ και στη Δάφνη αξιοποιεί την ευκαιρία να δουλεύει με παίκτριες από το παραπάνω επίπεδο. 

Πλέον ο χρόνος συμμετοχής της αγγίζει 7 λεπτά κατά μέσον όρο, με την Ελληνίδα αθλήτρια να ξοδεύει πολύ καλά τις ευκαιρίες που της δίνονται. Δίνει πάντα σκορ, έχει δείξει ικανότητα τόσο στο παιχνίδι 1-1, αλλά και όταν «τρέχει» την ομάδα της στο ανοιχτό γήπεδο.

Όσον αφορά την άμυνα, η Καράλη έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη πολύ καλή πίεση που ασκεί στη μπάλα, με την Ελληνίδα παίκτρια να γίνεται «βραχνάς» για το αντίπαλο γκαρντ

Εν κατακλείδι:

Η Σαββίνα Καράλη είναι μόλις 21 ετών, αλλά με την παρουσία της στο παρκέ δείχνει ότι έχει μέλλον. Η καθιέρωση στην Α1 είναι πάντα μια σύνθετη διαδικασία στην οποία παρεμβαίνουν πολλοί παράγοντες.

Ωστόσο τα πάντα ξεκινούν από την πρόθεση της αθλήτριας να δουλέψει και η παίκτρια της Δάφνης δείχνει αποφασισμένη να πετύχει.