Skip to main content

Καπογιάννη: «Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό και προσπαθούμε να… κλείσουμε την ψαλίδα»

Για τον Παναθηναϊκό, τον «κορμό» της ομάδας, τις διαφορές με τον Ολυμπιακό και την πορεία της ομάδας στο Eurocup women, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio η Ελένη Καπογιάννη.

Αναλυτικά η προπονήτρια του «τριφυλλιού» μίλησε:

Για τη δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό: «Βάλαμε ένα στόχο ν’ αναπτύξουμε τα κορίτσια απ’ τις υποδομές μας, να μπορέσουμε να κάνουμε ένα rotation από μικρές πιο ταλαντούχες στη γυναικεία ομάδα να παίζουν στο πρωτάθλημα, να έχουν κάποια λεπτά συμμετοχής και να «χτίσουμε» παίκτριες που ίσως να μπορούν να πλαισιώνουν τη γυναικεία ομάδα. Οι υπόλοιπες, όταν τελειώσουν απ’ τις νεάνιδες, να μπορούν ν’ αγωνιστούν με αξιώσεις ακόμη και σε ομάδα Α1. Τέλος, θέλουμε να φτιάξουμε και σωστές φιλάθλους. Σ’ αυτό το σχέδιο έχουμε «πατήσει», έχουμε έμπειρους προπονητές στις ακαδημίες μας, τον Μιχάλη Μαντζιώρη, τον Ανδρέα Ζιάκα και τον Γιώργο Τσεμπέρη, οι οποίοι δουλεύουν πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι αν είχαμε ώρες στο γήπεδο για να δουλέψουν περισσότερες προπονήσεις στα παιδιά και ξεχωριστά τα τμήματα θα είχαμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Όλο αυτό θα φανεί στην πορεία. Ήδη στη γυναικεία ομάδα έχουμε την Αγγελική Ζιάκα και τη Ζένια Παλάσκα που παίρνουν χρόνο συμμετοχής, επίσης έχουμε τη Δανιέλλα Φελούρη και τη Μαργαρίτα Μπάτσιου που εκ περιτροπής έρχονται στο γυναικείο. Θεωρώ ότι σ’ αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός δουλεύει καλά».

Για τον «κορμό» των Ελλήνων παικτριών: «Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού είναι άνθρωποι με πάρα πολύ καλή λογική, με πλάνο, που μπορούν να δουν και πιο μακριά. Είναι μονόδρομος έτσι όπως είναι η κοινωνία μας να παράγεις παίκτριες. Δε γίνεται κάθε χρόνο ν’ αγοράζεις παίκτριες. Έτσι, είπαμε να φτιάξουμε έναν «κορμό» 4-5 πιο παιγμένων Ελληνίδων, να τις κρατήσουμε εδώ για κάποια χρόνια και να πλαισιώνουμε το ρόστερ μας στις 2-3 θέσεις που απομένουν στη 12άδα με μικρές. Έχω επέμβει μαζί με τον Ανδρέα Ζιάκα και τον Μιχάλη Μαντζιώρη στις νεάνιδες και τις κορασίδες».

Για το αν υπάρχει διαφορά του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό: «Οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μια διαφορά στην ποιότητα των δύο ομάδων. Δεν «αεροβατούμε», ούτε ήμασταν κακή ομάδα όταν χάσαμε με 15 πόντους, ούτε γίναμε σούπερ ομάδα όταν κερδίσαμε εκεί. Το ζητούμενο είναι να διορθώνουμε τα λάθη μας κι εμείς σαν Παναθηναϊκός προσπαθούμε όσο γίνεται να κλείσουμε την «ψαλίδα». Κάναμε τώρα και μια προσθήκη αυτή της Ελεάννας Χριστινάκη. Σ’ αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα, πάνε τόσο όσο πάει το χέρι τους. Ό,τι μπορούν να προσφέρουν το προσφέρουν και έχουν δείξει ότι έχουν υπομονή, γιατί ένα βήμα τη φορά μάς ικανοποιεί όλους».

Για το σημερινό (05/01) ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ελιτζούρ Χολόν: «Είναι μια ομάδα που έχει ένα rotation 8 αθλητριών, ουσιαστικά 7 στο Γιούροκαπ, εκ των οποίων οι 6 είναι ξένες. Είναι μια πολύ καλή και αθλητική ομάδα, θα έλεγα undersized στη frontline, αλλά μπορούν όλες να παίξουν ένας-ένας, μπορούν όλες να τρέξουν, να ποστάρουν και να σουτάρουν. Αυτό για ‘μας έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Εμείς ως Παναθηναϊκός σήμερα παρουσιαζόμαστε με τις δύο ψηλές Αμερικανίδες μας, την Πότερ και τη Ριντ, δε θα έχουμε την Κάρτερ, τη Χριστινάκη που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ η Φαίη Κωτούλα έχει πυρετό. Θα παίξουμε με τα γκαρντ που έχουμε και με τη Ζιάκα που σίγουρα θα χρειαστεί κι αυτή. Θέλουμε να είμαστε σκληροί στην άμυνα, να έχουμε διάρκεια σ’ αυτό, να μην τούς δώσουμε τους χώρους που χρειάζονται και να κρατήσουμε σ’ ένα χαμηλό επίπεδο το σκοράρισμά τους, γύρω στους 60 πόντους, όπου είναι και ο στόχος μας. Αν τα καταφέρουμε αυτά, θεωρώ ότι στην επίθεση θα μπορούμε να «χτυπήσουμε» συγκεκριμένα κάποιες αδυναμίες που έχουμε εντοπίσει, να πάμε τη μπάλα κάτω απ’ το καλάθι που υπερτερούμε σε μέγεθος με την Πότερ και να επιτεθούμε κοντά στο καλάθι».

Για τη μέχρι πορεία του Παναθηναϊκού στο Γιούροκαπ: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι απ’ την πορεία μας στο Γιούροκαπ. Πέρα από κάθε προσδοκία εξασφαλίσαμε πολύ γρήγορα την πρόκριση, κάτι που δεν περίμενε κανείς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούμε σαν προετοιμασία και πάμε να δούμε τι θα γίνει».