Skip to main content

Χαντέλης: «Στον ΠΑΣ Γιάννινα, Leader είναι η ομάδα»

Για την νίκη επί του Παναθλητικού, το επερχόμενο παιχνίδι με τον Εύνικο, αλλά και την προσωπικότητα του ΠΑΣ, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο συνεργάτης του Τζον Μαργαρίτη στην ομάδα της Ηπείρου, Αρίστιππος Χαντέλης.

Αναλυτικά ο Χαντέλης μίλησε:

Για την ψυχολογία τους μετά τη νίκη επί του Παναθλητικού: «Είμαστε πάρα πολύ καλά, γιατί προερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη επί του Παναθλητικού. Μια νίκη πάρα πολύ σημαντική και από βαθμολογικής άποψης, μιας και καταφέραμε να κάνουμε το 2-0 με αυτήν την ομάδα, αλλά και ψυχολογικής, γιατί μάς δίνει ένα boost, μια ώθηση για την πολύ δύσκολη συνέχεια και ειδικά για το πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι που έρχεται με τον Εύνικο την Κυριακή (29/01)».

Για την προσωπικότητα και το χαρακτήρα που βγάζει ο ΠΑΣ: «Είναι η σκληρή δουλειά και η πίστη στο πλάνο, δηλαδή ό,τι και να γίνει έχουμε ένα πλάνο. Είμαστε η 3η ομάδα σε ασίστ πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει μόνο μία leader, leader είναι η ομάδα. Γενικά απ’ τον τρόπο του παιχνιδιού μας κάθε φορά βγαίνει και μια διαφορετική πρωταγωνίστρια, όλες θα βοηθήσουν σε συγκεκριμένους τομείς και στο σκοράρισμα και στην άμυνα και στα ριμπάουντ κάθε φορά. Πρωταγωνιστής είναι η ομάδα και ο τρόπος που παίζουμε είναι πάρα πολύ δύσκολο να προβλεφθεί απ’ τον αντίπαλο, γιατί είναι κάτι διαφορετικό. Ο δείκτης των ασίστ είναι πάρα πολύ σημαντικός και δείχνει τη γενική φιλοσοφία της ομάδος στο κομμάτι της ομαδικότητας».

Για το επερχόμενο (29/01) παιχνίδι με τον Εύνικο: «Το παιχνίδι που ακολουθεί είναι ακόμη πιο σημαντικό. Θα πρέπει στο κομμάτι της διαχείρισης να εμφανιστούμε κι εμείς σαν staff έτοιμοι και να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά αυτήν την εβδομάδα. Πήραμε ένα πάρα πολύ καλό μάθημα μες στον Εύνικο και το ‘χουμε αναλύσει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι. Η εικόνα μας στον Εύνικο αποτελεί από μόνη της ένα κίνητρο για το ματς της Κυριακής. Ο τρόπος με τον οποίον παρουσιαστήκαμε ήταν πραγματικά έξω απ’ τη γενική εικόνα της ομάδος και απ’ αυτό που πρεσβεύουμε σαν ομάδα. Σε κάθε ματς, ασχέτως αποτελέσματος, στόχος είναι να παλεύουμε στο 100% και αυτό το παιχνίδι του 1ου γύρου δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδος και αυτό που λέγεται ΠΑΣ Γιάννηνα. Από μόνο του αυτό είναι ένα κίνητρο για την Κυριακή. Η εικόνα μας στον 1ο γύρο δεν πρέπει να επαναληφθεί και δε θα επαναληφθεί. Αυτήν την εβδομάδα θα γίνει μια πάρα πολύ καλή προετοιμασία, ξέρουμε τον Εύνικο, είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, θέλει προσοχή, αλλά πιστεύω ότι την Κυριακή θα ‘μαστε έτοιμοι».