Skip to main content

Α1 γυναικών, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 77-63: Μεγάλη πράσινη νίκη, οι ερυθρόλευκες κράτησαν τη διαφορά

Μεγάλη νίκη με 77-63 πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της Λεωφόρου επί του Ολυμπιακού, με τις πράσινες να παίζουν πολύ καλύτερα από την αρχή, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο σε περίπτωση ισοβαθμίας ανήκει στις Πειραιώτισσες.

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός που έχει έναν αγώνα λιγότερο έχει 16 νίκες και 1 ήττα ενώ ο Παναθηναϊκός θα απολαύσει τη μοναξιά της κορυφής με ρεκόρ 17-1.

Από τις πράσινες ξεχώρισε η Χριστινάκη που είχε 20 πόντους, ενώ από τον Ολυμπιακό, διακρίθηκε η Γκούσταφσον με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τρομερό ματς κυριαρχίας ο Παναθηναϊκός!

Πολύ καλό παιχνίδι από την αρχή έκανε ο Παναθηναϊκός που έλεγξε το ρυθμό το σκορ και τα ριμπάουντ. Χαρακτηριστικό είναι ότι εγκλώβισε τον Ολυμπιακό που στο δεύτερο δεκάλεπτο σημείωσε μόλις 9 πόντους.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 31-19, καθώς οι γηπεδούχες ήταν  απόλυτα κυρίαρχες και στις δυο πλευρές του παρκέ, ενώ η ανάπαυλα τις βρήκε να προηγούνται με το ευρύ 44-28, έχοντας σπάσει πλέον και το φράγμα των 15 πόντων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά άγγιξε μέχρι και τους 30 πόντους. Με 5:17 να απομένουν για τη λήξη της περιόδου, η Πότερ ευστοχεί σε ζευγάρι ελεύθερων βολών και κάνει το 61-32. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και με το τέλος της περιόδου, το σκορ βρήκε τον ΠΑΟ να προηγείται με 21 πόντους διαφορά και 66-45.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες  προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ουσιαστικά τις γηπεδούχες, που με προίκα τα τρία καλά δεκάλεπτα συνέχισαν να παλεύουν για το πλεονέκτημα έδρας.

Το τελικό 77-63 αφήνει «γλυκόπικρη» γεύση στις πράσινες που πάλεψαν και έχτισαν μεγάλες υπέρ τους διαφορές. Η σειρά των επερχόμενων τελικών πρωταθλήματος βρίσκεται στο 1-1, αλλά το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση ισοβαθμίας των δυο ομάδων, παραμένει σε ερυθρόλευκα χέρια.

Τα δεκάλεπτα: 31-19, 44-28, 66-45, 77-63.