Skip to main content

Ο Σταύρος Νανάκος στο Superbasket: «Να προσπαθήσουμε για το καλύτερο στο Final 4 του κυπέλλου Γυναικών»»

Ο προπονητής της Νίκης Λευκάδας, Σταυρός Νανάκος μίλησε στο superbasket.gr, για το πώς εκτιμάει την φετινή σεζόν για την ομάδα του, αλλά και πώς αξιολογεί το επίπεδο της Α1 Γυναικών, ενώ υπογράμμισε τις απόψεις του και τους στόχους της "νησιωτικής" ομάδας για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Νίκη Λευκάδας είναι μια από τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών, που θα διεξαχθεί στις 24-26 Μαρτίου, στο κλειστό γυμναστήριο της Ζωφριάς. Στα ημιτελικά η "νησιωτική" ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ελευθερία Μοσχάτου, ενώ ο νικητής του ζευγαριού θα βρεθεί στον τελικό αντιμέτωπος με μια ομάδα εκ των ομάδων του Παναθηναικού και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην φετινή σεζόν οι "αμαζόνες" του Ιονίου τερμάτισαν  στην πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου στην Α1 Γυναικών με ρεκόρ 12-10. Στο πρώτο κομμάτι των playoffs, απέκλεισαν τον Πρωτέα Βούλας και θα αντιμετωπίσουν για την σειρά της 5ης-6ης θέσης, τον νικητή ζευγαριού ΠΑΟΚ-Χανιά.

Ο κόουτς Σταύρος Νανάκος είναι ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές, με πολυάριθμες παραστάσεις και επιτυχίες στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Σταύρος Νανάκος στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

 Στην φετινή σεζόν τερματίσατε 5οι στην κανονική περίοδο και επικρατήσατε τον Πρωτέα στην πρώτη φάση των playoffs, οπότε βρίσκεστε στους τους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-6. Πως εκτιμάτε την παρουσία σας στην Α1 Γυναικών την φετινή σεζόν και ποια στοιχεία θεωρείτε σας βοήθησαν να κάνετε μια καλή πορεία;

Νομίζω πως έγινε ένας πολύ καλός σχεδιασμός με επιλογή Ελληνίδων και ξένων αθλητριών με επίπεδο τόσο ως προσωπικότητες όσο και ως μπασκετμπολίστριew. Kαταφέραμε να βάλουμε αρχές και φιλοσοφία που οι παίκτριες ακολούθησαν και πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα έχει θετικό πρόσημο. Μόνο μελανό σημείο οι τόσοι πολλοί τραυματισμοί που μας στέρησαν την δυνατότητα να διεκδικήσουμε την 3η θέση.
 
 
Ένα στατιστικό που ξεχωρίζει από την ομάδα σας είναι ότι ιδιαίτερα στους τελευταίους αγώνες, πάντα είστε πολύ ψηλά στο κομμάτι των ασίστ. Πόσο σημαντικό το θεωρείτε αυτό για την ομάδα σας;
 
Aυτό είναι συνάρτηση με τους αυτοματισμούς πού έχουμε σε κάθε παιχνίδι στον ρόλο που έχει αποδεχτεί κάθε παίκτρια και στην συνήθεια του να επιλέγουμε τα δυνατά μας σημεία. Νομίζω όμως πως η ομάδα μου παρουσίασε και σε άλλες κατηγορίες υψηλά ποσοστά όπως τα κλεψίματα, ενώ η άμυνα μας και ο τρόπος παιχνιδιού μας που ανγκαζε σε πολλά λάθη τις αντιπάλους  
 
Έχετε προκριθεί για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών. Θα ήθελα να μας πείτε για τις απόψεις και τους στόχους σας σχετικά με αυτό.
 
Σαφώς υπάρχει μεγάλο φαβορί και αυτό είναι ο Παναθηναϊκός. Στον ημιτελικό με την Ελευθερία Μοσχάτου έχουμε 50% πιθανότητες να πάμε στον τελικό που είναι ο μεγάλος μας στόχος. Αυτό που επίσης θέλουμε είναι να ευχαριστηθούμε τους αγώνες και να έχουμε προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατόν  
 
 
Θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για το πώς αξιολογείτε το επίπεδο της φετινής χρονιάς στην Α1 Γυναικών
 
Σίγουρα το επίπεδο δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς και σκέψεις. Πολλοί οι λόγοι που συνηγορούν σε αυτό. Νομίζω πως οι υπεύθυνοι δουλεύουν με συνέπεια και επαγγελματισμό, ώστε το μπάσκετ γυναικών να αρχίσει να ανακάμπτει και να προσελκύει περισσότερους φιλάθλους, χορηγούς και ανθρώπους του μπάσκετ.