Skip to main content

Παυλοπούλου στο Superbasket: «Η εικόνα της Ελευθερίας δίνει αξία στη νίκη μας, πρέπει να γυρίσουμε το διακόπτη...»

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας ούσα αρχηγός του Παναθηναϊκού και μίλησε στο Superbasket για την επιτυχία των πράσινων, αλλά και για τη συνέχεια στους τελικούς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακού. 

Κάπου μεταξύ... πανηγυρισμών και κούρασης, αμέσως μετά το μεγάλο ματς που έγινε στον τελικό, η Ελληνίδα γκαρντ απάντησε στις ερωτήσεις του Superbasket.

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου κατέκτησε το Κύπελλο με 3η διαφορετική ομάδα στην Ελλάδα, ενώ έχει στο παλμαρέ της και ένα Κύπελλο Ρουμανίας. Η αρχή έγινε το 2013 με τον Πρωτέα Βούλας, κατόπιν, το 2019 σήκωσε την κούπα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στη συνέχεια το 2021 στέφθηκε Κυπελλούχος Ρουμανίας με τα χρώματα της Σέπσι και πλέον έχει το συγκεκριμένο τρόπαιο ως αθλήτρια του ΠΑΟ.

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η Παυλοπούλου, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η Ελευθερία Μοσχάτου αντιστάθηκε μέχρι τέλους, ενώ ακόμα της άρεσε που βγήκαν μπροστά αρκετές Ελληνίδες παίκτριες σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, βλέποντας... μέλλον στο μπάσκετ γυναικών της χώρας μας.

Αναλυτικά η συζήτηση με την αρχηγό του Παναθηναϊκού, Πηνελόπη Παυλοπούλου:

-Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το κύπελλο έπειτα από 23 χρόνια με σένα αρχηγό. Είναι ένας από τους λόγους που επέστρεψες στην Ελλάδα; Τι συναισθήματα σου πρόσφερε η κατάκτηση;

«Πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα η κατάκτηση του κυπέλλου έπειτα από 23 ολόκληρα χρόνια για το τμήμα του μπάσκετ γυναικών. Εννοείται ερχόμενη στην ομάδα ονειρεύτηκα τίτλους, αυτό αξίζει στον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει.

Για αυτές τις στιγμές δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς κι είμαι πολύ χαρούμενη που πετύχαμε τον στόχο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και προπονητές για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου που ανέθεσαν τον ρόλο της αρχηγού και με τίμησαν με τέτοιο τρόπο. Είναι μαγικό να σηκώνεις το κύπελλο φορώντας αυτή τη φανέλα»!

-Το παιχνίδι ήταν λίγο πιο δύσκολο από ότι αναμενόταν θεωρητικά. Τι πιστεύεις ότι έκρινε την τελική έκβαση του αγώνα;
 
«Πράγματι μας δυσκόλεψε πάρα πολύ η ομάδα της Ελευθερίας Μοσχατου. Εμφανίστηκαν από την αρχή του αγώνα έτοιμες για να παίξουν έναν τελικό, να διεκδικήσουν την κούπα και μέχρι και το τελευταίο λεπτό βλέποντας κανείς το ματς θα πίστευε ότι θα μας κέρδιζαν. Κι αυτό θα γινόταν αν δεν ξυπνούσαμε.
 
Θεωρώ πως το συστατικό της επιτυχίας μας στο τέλος ήταν το γεγονός ότι νιώθαμε αυτή την κούπα δική μας! Είχαμε αποκλείσει μέσα στο ΣΕΦ έπειτα από μεγάλη μάχη τον βασικότερο αντίπαλο και φαβορί και δε θα αφήναμε κανέναν να μας πάρει κάτι που ήταν δικό μας, παρόλο που μπήκαμε νευρικά στο παιχνίδι και πιο «χαλαρές».
 
Παραλίγο να το πληρώσουμε μοιραία! Απέναντι σε μια πανάξια Ελευθερία Μοσχάτου που ομολογουμένως μας προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Το θετικό από αυτή την διαδικασία είναι ότι είδαμε Ελληνίδες παίκτριες νεαρής ηλικίας να ξεχωρίζουν και να πρωταγωνιστούν και αυτο έχει μεγάλη σημασία, έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους».
 
-Έρχονται μάχες με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Πώς γυρίζει το τσιπάκι μετά από τέτοια επιτυχία;
 
«Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είναι πολύ διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλα. Πλέον αφήνουμε πίσω μας το κύπελλο, ολοκληρώσαμε τις γιορτές κι έχουμε ήδη επικεντρωθεί στον επόμενό μας στόχο με σκυμμένο το κεφάλι.
 
Είτε εύκολο είτε δύσκολο, χρειαζεται να πατησουμε τον διακόπτη και να κοιτάξουμε στο παρόν και στις αναμετρήσεις που εχουμε απέναντί μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».