Skip to main content

Νικολοπούλου στο Superbasket: «Θέλω να παραμείνω, ομάδα κορυφής ο Ολυμπιακός»

Τον 7ο τίτλο της πανηγύρισε η Αγγελική Νικολοπούλου με τον Ολυμπιακό, με την Ελληνίδα γκαρντ να μιλά στο Superbasket για το επίτευγμα των ερυθρόλευκων.

Η Νικολοπούλου έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στους τελικούς πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό η «στρατηγός» του Ολυμπιακού έφτασε σε ένα μεστό νταμπλ νταμπλ έχοντας 13 πόντους και 11 ασίστ σε 40 αγωνιστικά λεπτά.

Μέσα από αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια φάνηκε η προσωπικότητα που έχει, αλλά και η ηγετική στόφα από την οποία διακατέχεται η Ελληνίδα παίκτρια. Μετά και την κατάκτηση του τίτλου η Νικολοπούλου «ανακρίθηκε» από το Superbasket, όπου σε μια απολαυστική συνέντευξη αποκάλυψε το πως ξεκίνησε το μπάσκετ, αλλά και τους αγαπημένους της παίκτες και παίκτριες.

Αναλυτικά η συζήτηση με γκαρντ του Ολυμπιακού:

- Αγγελική έκανες ακόμα έναν καλό τελικό με νταμπλ νταμπλ. Εν τέλει τι είναι αυτό που σε «γεμίζει» περισσότερο σαν παίκτρια; Να σκοράρεις ή να δίνεις ασίστ;

«Το μόνο που με γεμίζει σαν παίκτρια είναι να κερδίζει η ομάδα μου! Για να κερδίζει λοιπόν η ομάδα, η κάθε παίκτρια πρέπει να λειτουργεί με βάση το ρόλο που της αναθέτει ο προπονητής κ να κάνει κ ο, τι παραπάνω μπορεί.
Θα το ξαναπώ, γιατί το λέω συχνά: Ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ γεμάτο, οπότε το κομμάτι των ασίστ μου -όταν έχεις τόσες παίκτριες που μπορούν να σκοράρουν- γίνεται πολύ εύκολο!

Με γεμίζει λοιπόν, πολύ περισσότερο το να δίνω ασίστ παρά να σκοράρω γιατί μ’ αρέσει να «κάνω» τις συμπαίκτριες μου χαρούμενες».

- Δυο ανατροπές και μάλιστα σε τελικούς. Πως έγινε; Τι έφταιγε και δεν μπαίνατε τόσο καλά; Πως μπορείτε και αλλάζετε την πορεία του αγώνα;

«Δυο ανατροπές! Ισχύει! Μας γεμίζει αυτό που καταφέραμε φέτος. Η αλήθεια είναι ότι όλη τη χρόνια δεν ξεκινούσαμε καλά τα παιχνίδια κ έτσι κ έγινε και στα τελευταία δυο. Παρ' όλα αυτά ένας αγώνας διαρκεί 40λεπτα. Μείναμε ενωμένες, ξέραμε τι μπορούσαμε να κάνουμε βγάζοντας ενέργεια κ πάθος στο γήπεδο κ ξέραμε ότι ήταν θέμα χρόνου να το καταφέρουμε.

Και στα δυο παιχνίδια ο κόουτς μας ηρέμησε στο ημίχρονο, καθαρίσαμε το μυαλό μας και κερδίσαμε. Το καταφεραμε γιατί μείναμε μαζί μέχρι το τέλος κ γιατί πιστεύαμε η μια στην άλλη κ οι προπονητές μας σε μας».

- Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα εδώ και καιρό έχει και τον αριθμό 7 που είναι ταυτισμένος με τον Ολυμπιακό. Είναι και το πιο γλυκό;

«Κάθε κερδισμένο πρωτάθλημα έχει τη δίκη του αίγλη! Δεν ξέρω αν ήταν το πιο γλυκό. Εγώ το χαρακτηρίζω σαν ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ- ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Αφού δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το Κύπελλο ήταν το μοναδικό πράγμα που ΕΠΡΕΠΕ να κάνουμε.

Γνωρίζαμε ότι θα δυσκολευόμασταν γιατί ο Παναθηναϊκός φέτος έφτιαξε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα κι έχει κ μια πολύ καλή προπονήτρια. Ο τρόπος όμως που κερδίσαμε το πρωτάθλημα δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την υπέροχη μας και για το ποιος άξιζε να το πάρει τελικά».

- Το συμβόλαιό σου τελειώνει. Θα ήθελες να παραμείνεις στον Ολυμπιακό; Αν ναι: Είναι «πρόκληση» να μείνεις στην ίδια ομάδα και να συνεχίσεις σε τόσο ανταγωνιστικό πλαίσιο με στόχους όπως το νταμπλ και η παρουσία στους Euroleague;

«Μακάρι τα πράγματα να λειτουργήσουν ευνοϊκά και για τις δυο πλευρές και να παραμείνω στην ομάδα! Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει ότι λειτουργεί σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο, πράγμα δύσκολο στην Ελλάδα και κάθε χρόνο προσπαθεί να κρατάει την ομάδα ψηλά.

Πιστεύω ότι κάθε επαγγελματίας αθλητής που σέβεται τον εαυτό του θέλει να είναι μέρος ενός τέτοιου συλλόγου. Είναι ιδανικό να παίζεις για μια ομάδα, νσ έχεις υψηλούς στόχους και να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος.

Ούτως ή άλλως για μένα το πιο δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή …. αλλά το να καταφέρνεις να διατηρείσαι εκεί ψηλά. Και ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει επάξια ότι είναι ομάδα κορυφής».

- Πως ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ; Υπάρχει κάποιο μπασκετικό σου όνειρο που δεν έχεις υλοποιήσει ακόμα;

«Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα 5 μου! Ήμουν ένα παιδί με πολλή πολλή ενέργεια.

Μετά από παρότρυνση των δικών μου, γράφτηκα στην ομάδα της γειτονιάς μου και δεν ξαναβγήκα από τα γήπεδα.

Ήταν αυτό που με γέμιζε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όσον αφορά το μεγαλύτερό μου όνειρο, μακάρι να καταφέρω να κατακτήσω ένα μετάλλιο στην Ευρώπη σε συλλογικό επίπεδο».

- Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου παίκτες σε μπάσκετ γυναικών και ανδρών; (Ξένοι/Έλληνες, εν ενεργεία ή έχουν αποσυρθεί δε μας νοιάζει!)

«Θα πω το Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος συγκέντρωνε τα περισσότερα στοιχεία που μου άρεσε να βλέπω σε ένα playmaker. Αλλά σίγουρα είναι και πολλοί άλλοι όπως ο Βασίλης Σπανούλης, ο Κώστας Σλούκας, η Sue Bird και ο Μίτσιτς».