Skip to main content

Κουτσουνούρη στο Superbasket: «Δεν έχει ταβάνι ο Βόλος, ήθελα να γυρίσω να παίξω μπάσκετ στην πόλη μου»

Η Ασημίνα Κουτσουνούρη επέστρεψε ως αντίπαλη στη Λάρισα αγωνιζόμενη κατά της Ολύμπιας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α2 γυναικών, με την Ελληνίδα σέντερ να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση με την ομάδα του Βόλου κόντρα στον μέχρι πρότινος σύλλογό της. Η έμπειρη αθλήτρια μίλησε στο Superbasket τόσο για την επιστροφή της στη Λάρισα ως αντίπαλη, όσο και για τους στόχους των κυανέρυθρων. 

Η Κουτσουνούρη σημείωσε 13 πόντους ούσα ακαταμάχητη κάτω από το καλάθι, ενώ κατέβασε και 7 ριμπάουντ, «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα της και οδηγώντας την ομάδα του Βόλου σε νίκη με 75-48.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Ελληίδα ψηλή στο Superbasket γύρισε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας καθώς ήθελε να παίξει και πάλι μπάσκετ υψηλού επιπέδου στην ομάδα της πόλης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. 

Υπενθυμίζεται ότι η Κουτσουνούρη έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Α1 και της Α2 γυναικών, ενώ έχει στεφθεί Κυπελλούχος Κύπρου με την ΑΕ Λεμεσσού το 2011.

Ακόμα, ένα μεγάλο μέρος της καριέρας της το πέρασε ως μέλος της Ολύμπιας Λάρισας, ενώ ταυτόχρονα είναι και μητέρα 3 παιδιών και παλαιότερα έχει δηλώσει ότι θα σταματήσει το μπάσκετ όταν την κάνει αλλαγή... η κόρη της!

ASIKOUTSOUBOLOS

Αναλυτικά η συζήτηση με την Ασημίνα Κουτσουνούρη:

-Αν τα στοιχεία μου είναι σωστά, έπειτα από 10 χρόνια γύρισες ως αντίπαλη στη Λάρισα. Τί συναισθήματα υπήρχαν και πως μπορεί να προετοιμαστεί κανείς για ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Σίγουρα τα συναισθήματα ήταν περίεργα μετά από 10 χρόνια να παίζεις αντίπαλη σε μια ομάδα που έζησες πολλές και από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου.
Υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει σεβασμός απέναντι στον συλλόγο στα πρόσωπα που τον απαρτίζουν και φυσικά στις πρώην συμπαίκτριες μου και τον προπονητή!

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να κάνεις η να προετοιμάσεις ήταν ένας αγώνας όπως θα ήταν και με μια οποιαδήποτε άλλη ομάδα».

-Τι σε έπεισε να μετακινηθείς στο Βόλο το καλοκαίρι;

«Με έπεισε ο επαγγελματισμος και ο στόχος που έχει η ομάδα του Βόλου,και επίσης ήθελα να επιστρέψω στην πόλη μου να παίξω μετά από χρόνια και πάλι».

-Η ομάδα σου έκανε 2Χ2. Ποιο είναι το ταβάνι σας; Τι θέλετε και τί πιστεύεις ότι μπορείτε να κάνετε φέτος;

«Δεν υπάρχει ταβάνι! Κάθε Κυριακή για εμας είναι και ενα ξεχωριστό παιχνίδι πάντα πηγαίνουμε για το θετικό αποτέλεσμα η ομάδα αν και καινούργια έχει δέσει από την αρχή κοιτάμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση και πιστεύω πως εάν συνεχίσουμε έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό».