Skip to main content

Κοτσιάφτη: «Έχουμε εκπλήξει τον εαυτό μας»

Για την πορεία και τους στόχους του Π. Φαλήρου, αλλά και την Εθνική Κωφών Γυναικών, μίλησε στο EOK WEB Radio η Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη.

Αναλυτικά η γκαρντ του ΑΟΠΦ μίλησε:

Για το αν αλλάζει τους στόχους τους η νίκη επί του ΚΑΟΜ: «Δε νομίζω ότι αλλάζει τον στόχο της ομάδας, το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Πάμε να “χτυπήσουμε” όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας, η οποία είναι δυσκολότερη συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, γιατί όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν όλους. Έχει να κάνει με τη διάθεση, το πόσο πολύ θέλεις το παιχνίδι, να κάνεις τα λιγότερα λάθη. Θεωρώ ότι ο στόχος της ομάδας είναι να μην πάει στα play-out, κάτι που πιστεύω πως ίσως το έχουμε καταφέρει».

Για την έως τώρα πορεία τους: «Έχουμε εκπλήξει τον εαυτό μας. Η ομάδα στην αρχή δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στο να βρει ρυθμό. Από πέρυσι μείναμε μόνο 5 κορίτσια και ήρθαν άλλα 7-8, οπότε ήταν δύσκολο να “δέσουμε” γρήγορα μεταξύ μας. Τώρα έχουμε βρει τα πατήματά μας, έχουμε καταλάβει τη φιλοσοφία της προπονήτριάς μας. Νομίζω πως και με την εμπειρία που έχουν κάποιες παίκτριες περισσότερο από κάποιες άλλες, όλη αυτή η μείξη έχει κάνει την ομάδα να παίζει καλά. Οι μεγάλες νίκες που κάναμε, ειδικά απέναντι σε ομάδες που είναι “δεμένες” και παίζουν χρόνια στην Α2 κατηγορία, όπως με τον ΚΑΟΜ, είναι εκπλήξεις».

Για τη διαφορά της Α2 Γυναικών με την Α’ ΕΣΚΑΝΑ: «Σίγουρα η Α’ ΕΣΚΑΝΑ με την Α2 Γυναικών δεν έχουν καμία σχέση. Το Παλαιό Φάληρο είναι ένας ιστορικός σύλλογος και είναι πολύ σημαντικό που κατάφερε μετά από τόσα χρόνια να βρίσκεται ξανά σε εθνική κατηγορία. Είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, πιο δυνατά τα κορμιά, γενικότερα είναι πιο δυνατό το πρωτάθλημα».

Για την Εθνική Κωφών Γυναικών: «Είναι η αγαπημένη μου ομάδα. Είναι πάρα πολύ τιμητικό να συμμετέχεις στην εθνική ομάδα. Την αγαπάω πάρα πολύ αυτήν την Εθνική, μου έχει δημιουργήσει συναισθήματα που σε έναν τοπικό σύλλογο δε μπορείς να τα έχεις. Είναι κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό να παίζεις για τη χώρα σου και οι επιτυχίες που φέρνεις, με τις οποίες κάνεις περήφανους όλους τους Έλληνες».

Για το μέχρι πότε θα παίζει στην Εθνική Κωφών: «Ο στόχος μου είναι να είμαι καλά στην υγεία μου, να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα, να παίξω μέχρι και τον Νοέμβρη του 2025 στην Ολυμπιάδα και, από ‘κει και πέρα, θα δούμε».

Για το αν σκέφτεται να γίνει προπονήτρια όταν σταματήσει: «Δεν είναι βασικός μου στόχος αυτός. Βέβαια, τώρα παρακολουθώ και μαθήματα προπονητικής. Αυτό που θέλω να κάνω όταν σταματήσω το μπάσκετ είναι να ξεκουραστώ. Δεν “καιγόμουν” ποτέ να γίνω προπονήτρια, αλλά εφόσον μού δίνεται αυτή η δυνατότητα ας πάρω αυτό το χαρτί και βλέπουμε».