Skip to main content

Χαλιβέρα: «Η άνοδος του Ολυμπιακού Βόλου στην Α2 Γυναικών ανήκει στα κορίτσια»

Για την σπουδαία επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου, με την άνοδο του στην Α2 Γυναικών, μίλησε στο EOK WEB Radio η Τάνια Χαλιβέρα.

Αναλυτικά η έμπειρη γκαρντ – φόργουορντ μίλησε:

Για την άνοδο στην Α2 Γυναικών: «Είναι των κοριτσιών όλο αυτό. Αυτά τα κορίτσια έχουν κάνει όλη την προσπάθεια,. Πριν 2-3 χρόνια που μαζεύτηκαν, έφτασαν τον Ολυμπιακό Βόλου εδώ που είναι, οπότε δικό τους είναι όλο αυτό. Εγώ έβαλα ένα μικρό “λιθαράκι”, αλλά δική τους είναι η προσπάθεια, αν δεν ήταν αυτές δε θα ήμασταν εδώ».

Για την ατμόσφαιρα στη ρεβάνς με την Κομοτηνή: «Είχε αρκετό κόσμο. Εμένα μού έκανε θετική εντύπωση ότι υπήρχε κόσμος απ’ την ομάδα της Κομοτηνής. Ήρθαν να στηρίξουν, ήταν στο ίδιο γήπεδο με τους δικούς μας φιλάθλους, κάτι που είναι σπάνιο, να υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ειδικά στην επαρχία. Μακάρι να υπάρχουν τέτοιες εικόνες σε όλες τις κατηγορίες και τα αθλήματα. Το μπάσκετ γυναικών χρειάζεται περισσότερη προβολή και τον κόσμο στα γήπεδα».

Για το… background της επιστροφής της στο μπάσκετ για χάρη του Ολυμπιακού Βόλου: «Με την κόουτς Ελένη Παπαθανασίου είμαστε μαζί στις παλαίμαχες. Βέβαια γνωριζόμαστε πολλά χρόνια γιατί με είχε και παίκτρια όταν ήμουν στη Λάρισα. Με ξέρει από μικρή και την ήξερα σαν προπονήτρια. Στις παλαίμαχες ξαναβρεθήκαμε, σαν συμπαίκτριές βέβαια, αλλά από εκεί ξεκίνησε η προσέγγιση της κόουτς για να μου πει να παίξω στην ομάδα. Προσέγγισε και εμένα και την Άννα Χριστοδούλου. Μου εξήγησε πώς είναι τα πράγματα, ότι γίνεται μια προσπάθεια με τις μικρές κοπέλες, για το κλίμα που υπάρχει. Να πω την αλήθεια έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι θα είναι η Ελένη, αλλά θα είναι και η Άννα, ότι θα έχω δηλαδή άλλη μια κοπέλα που είμαστε κοντά ηλικιακά και θα μπορούμε να συνεννοούμαστε και να βοηθήσουμε τα κορίτσια με την εμπειρία μας. Πριν συμφωνήσουμε, πήγαμε σε προπόνηση, είδα τις κοπέλες, είχα πάει και σε έναν αγώνα που έπαιζαν οι νεάνιδες και μου άρεσε όλο το κλίμα που έβγαζαν. Έτσι έγινε η προσέγγιση κι έτσι ξεκινήσαμε».

Για τις εντυπώσεις της απ’ τον Ολυμπιακό Βόλου: «Για να πω την αλήθεια, για επαρχία είχα χρόνια να δω μια τέτοια προσπάθεια και ένα σύνολο παικτριών με τόσο ταλέντο και θέληση. Μου έκανε μεγάλη θετική εντύπωση και η προσπάθεια που γίνεται στο σύνολο των ανθρώπων που βρίσκονται στην ομάδα. Και από τις παίκτριες που έχουν κι άλλες υποχρεώσεις με τα σχολεία τους, και απ’ τους προπονητές, αλλά και απ’ τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα και δίνουν τα πάντα γι’ αυτήν. Όλο αυτό μού θύμισε τα χρόνια που ήμουν στη Λάρισα όταν πρωτοξεκίνησα, που ήμασταν μια οικογένεια. Στον Ολυμπιακό Βόλου αρκετοί απ’ τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ομάδα και βοηθούν την όλη προσπάθεια είναι γονείς των παιδιών».

Για το αν της είχε λείψει ένα τόσο οικογενειακό κλίμα: «Γενικά δεν το περίμενα, αλλά μού έλειψε ο χώρος του μπάσκετ. Εγώ απείχα κάποια χρόνια από τότε που σταμάτησα, αλλά αφού επέστρεψα συνειδητοποίησα ότι μου έλειψε αρκετά. Αυτό το οικογενειακό κλίμα μού είχε λείψει και μου θύμισε τα δικά μου χρόνια, απ’ τα οποία μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχω από τότε».

Για το πώς ένιωσε όταν επέστρεψε στα παρκέ: «Η πρώτη μου επαφή με το γήπεδο και την ομάδα ήταν με τις παλαίμαχες. Είχα μπει δηλαδή σε κάποιον ρυθμό, αλλά σε τελείως χαλαρότερους ρυθμούς απ’ ό,τι όταν πήγα στην πρώτη ομάδα. Όταν πήγα στο γήπεδο με την πρώτη ομάδα, στην πρώτη προπόνηση νόμιζα ότι βρισκόμουν λίγο έξω απ’ τα νερά μου, αλλά ήταν μόνο εκείνη τη στιγμή, μετά ήταν σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα».