Skip to main content

Γιάνναρος: «Δίκαιη η παραμονή της Αναγέννησης, ο στόχος επετεύχθη»

Για την παραμονή της Αναγέννησης στην Α2 Γυναικών, μετά τα μπαράζ με τα Ιωάννινα και τα πλάνα ενόψει της νέας σεζόν, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Κώστας Γιάνναρος.

Αναλυτικά ο προπονητής της ομάδας του Νέου Ρυσίου μίλησε:

Για τις σκέψεις του όταν ανέλαβε την ομάδα στην κατάσταση την οποία βρισκόταν: «Γενικά είναι αρκετά δύσκολή η απόφαση, αλλά εγώ πίστευα πολύ και στα κορίτσια. Προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν αυτό και να πιστέψουν και οι ίδιες στον εαυτό τους. Η Αναγέννηση είναι μια ιστορική ομάδα, όλοι θέλουν να είναι στην Α2 κατηγορία. Εγώ τη θεωρούσα εύκολη απόφαση για εμένα, γιατί πίστευα στα κορίτσια και τις δυνατότητές τους».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα: «Όταν ανέλαβα την ομάδα είδα κάποια βίντεο για να έχω μια εικόνα του παιχνιδιού της ομάδας. Προσπάθησα να κρατήσω κάποια κομμάτια της ομάδας που είχαν δουλέψει με τους προηγούμενους προπονητές και να βάλω κάποια δικά μου πράγματα πάνω σε αυτά τα κομμάτια. Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Εστιάσαμε παραπάνω στη άμυνα όλο αυτό το διάστημα, να είμαστε συνεπείς αμυντικά και θεωρούσα ότι η συνέπεια σε αυτό θα έδινε τον ρυθμό, τα σουτ και γενικά την επιθετική εικόνα της ομάδας».

Για τα play-out με τον ΣΚ Ιωάννινα: «Σε μεγάλο βαθμό τα κορίτσια κατάλαβαν και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε. Ήμασταν καλύτεροι στα δύο ματς και είναι δίκαιο το αποτέλεσμα της παραμονής μας. Αυτό που είπα στα κορίτσια είναι ότι, δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ, ειδικά όταν πας να παίξεις 40 λεπτά σε μια κατηγορία. Προσπάθησα όλη τη βδομάδα απ’ την ήττα στα Γιάννενα να αναπτερώσω το ηθικό των κοριτσιών, να τους δώσω να καταλάβουν ότι ακόμα είναι στο χέρι μας και να τους πω ότι όσο περισσότερο το θέλουμε και το δείξουμε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε για την παραμονή».

Για τα συναισθήματά τους μετά την παραμονή: «Είναι μια μεγάλη ανακούφιση, μια μεγάλη κραυγή χαράς για όλον τον σύλλογο, διότι ο στόχος επετεύχθη. Ήταν μια ομαδική επιτυχία όλων των ανθρώπων της ομάδας».

Για την επόμενη σεζόν: «Υπάρχει μια θετική διάθεση και απ’ τις δύο πλευρές. Ακόμη δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο ούτε σίγουρο, απλά υπάρχει μια διάθεση για μελλοντική συνεργασία. Μέχρι εκεί έχουμε φτάσει».