Skip to main content

Καλομιτσίνη: «Τα θεμέλια του Αμύντα, ενόψει Α1 Γυναικών, είναι αρκετά γερά»

Για την πορεία της Αμύντας στην Α2 Γυναικών, που έφερε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία και τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν, μίλησε η Έλλη Καλομιτσίνη στο EOK WEB Radio.

Αναλυτικά η γκαρντ του Αμύντα μίλησε:

Για τον τελευταίο τελικό με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας: «Υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη κούραση, ψυχολογική και σωματική. Ήταν όλα βαριά. Απλά νιώθαμε πολύ οικεία σε ένα ξένο γήπεδο, δεν υπήρχε. Μπήκαμε στα αποδυτήριά τους και νιώθαμε σαν να είναι το δεύτερο σπίτι μας. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα τελείωνε οριστικά η σειρά μετά από αυτό το ματς. Ήμουν σίγουρη ότι για άλλη μια φορά θα πήγαινε στον πόντο. Στα τελευταία 2.5 λεπτά υπήρχε το αίσθημα ότι όποιος έβαζε ένα καλάθι θα κέρδιζε το παιχνίδι».

Για τη σειρά των τελικών: «Ήταν πολύ μεγάλη σειρά, υπήρξαν και τραυματισμοί. Το μυαλό μας είχε κουραστεί, το σώμα μας είχε κουραστεί και φάνηκε και απ’ το σκορ του τελευταίου αγώνα. Ήταν όλα τα κορίτσια πάρα πολύ κουρασμένα και υπήρχε και εγκεφαλική κούραση».

Για το «συστατικό» της επιτυχίας: «Επειδή κρίθηκαν όλα καθαρά σε μια λεπτή γραμμή, το συστατικό ήταν αυτό που έγραφε και το μπλουζάκι μας, το “Όλες Μαζί”. Αυτό μας οδήγησε, απ’ την πρώτη έως την τελευταία παίκτρια. Θα τα βάλω όλα τα ματς, γιατί θεωρώ ότι η σειρά ήρθε 3-1 όχι 2-1. Στο τελευταίο ματς βγήκαν όλες οι κοπέλες μπροστά, βγάλαμε ωραίες φάσεις, παίξαμε πολύ η μία για την άλλη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν πολύ δίκαιο και έγινε πράξη».

Για το ότι έμεινε η ομάδα του Ιωνικού στο γήπεδο μετά τη λήξη του τελευταίου τελικού: «Η αλήθεια είναι πως όταν τελείωσε το ματς εγώ έπεσα στο πάτωμα κυριολεκτικά. Δεν είχα πολλή επαφή, ούτε είδα τα κορίτσια, δεν πρόλαβα δυστυχώς να χαιρετήσω καμία απ’ τις κοπέλες, μόνο τον κόουτς Σκαλωμένο πρόλαβα ο οποίος ήρθε προς τιμήν του και μου έδωσε το χέρι του. Δεν είχα καμία επαφή με άλλη κοπέλα η εικόνα απ’ το τι γίνεται. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια, όλη η σειρά ήταν εκπληκτική».

Για το πώς ένιωσε στον Αμύντα: «Ένιωθα μεγάλη οικειότητα εξ αρχής, γιατί έκανα και παρέα με κοπέλες που ήδη έπαιζαν στον Αμύντα. Ήταν λίγο… στέκι για εμένα ο Υμηττός πριν πάω στον Αμύντα. Ένιωθα οικεία και φάνηκε απ’ τους πρώτους αγώνες. Βοηθήθηκα πάρα πολύ φέτος και νομίζω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια βοήθησα κι εγώ την ομάδα. Νιώθω ευλογημένη και είμαι πάρα πολύ καλά με τον εαυτό μου. Δύο χέρια με “αγκάλιασαν” πάρα πολύ ζεστά και ευχαριστώ τον σύλλογο και τους πάντες. Για ‘μένα ήταν δικαίωση αυτή η επιλογή μου. Είμαι σίγουρη ότι έδωσα τα πάντα. Και πήρα και έδωσα και γι’ αυτό νιώθω πάρα πολύ καλά».

Για την προπονήτρια της ομάδας, Φρόσω Δρακάκη: «Είναι εξαιρετική προπονήτρια, απ’ τις καλύτερες προπονήτριες που είχα. Θεωρώ ότι ταίριαξα πάρα πολύ με την κόουτς και φάνηκε και στο γήπεδο αυτό και για εμένα και για εκείνη. Με όλες τις κοπέλες υπάρχει αντίκτυπο, φαίνεται πάρα πολύ και η δουλειά που έχει κάνει στον σύλλογο και όλα. Φέτος ήρθαν νέες παίκτριες στην ομάδα, οι οποίες ενσωματώθηκαν πολύ όμορφα μες στο σύνολο και αυτό ήταν 100% δουλειά της κόουτς και του Γιάννη Παπαναστασίου φυσικά».

Για το πώς πιστεύει ότι πρέπει να «χτιστεί» η ομάδα για την Α1: «Τα θεμέλια είναι αρκετά γερά. Είναι μια κατηγορία της οποίας δεν είμαι πάρα πολύ fan. Σκεφτόμουν ότι δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξω. Θεωρώ ότι πρέπει να κρατήσει πολλές απ’ τις κοπέλες που έκαναν αυτήν την προσπάθεια και την έφτασαν σε αυτό το επίπεδο. Από ‘κει και πέρα, δεν ξέρω τι βλέψεις έχει ο σύλλογος, γιατί θα πρέπει να προστεθούν και κάποιες ξένες αθλήτριες. Θεωρώ ότι θα παίξουν ρόλο οι προσθήκες που θέλουν να κάνουν. Νομίζω ότι πολλές απ’ τις κοπέλες μπορούν να παίξουν στην Α1».

Για τις σκέψεις της ενόψει Α1: «Η δουλειά μου είναι πολύ απαιτητική. Το μπάσκετ είναι κάτι που μου αρέσει, αλλά σήμερα δε μπορείς να ζήσεις από αυτό και η Α1 έχει απαιτήσεις. Για να φτάσουμε να στεφθούμε πρωταθλήτριες οι ώρες που σπαταλήσαμε στο γήπεδο ήταν αρκετές, ήμασταν 2.5-3 ώρες κάθε μέρα στο γήπεδο, εκτός απ’ τη Δευτέρα. Όσον αφορά τις απαιτήσεις και τους χρόνους, εκεί λίγο ενίσταμαι και σκέφτομαι πώς θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα και λόγω δουλειάς».

Για τα highlights που ξεχωρίζει: «Έχω πολλά όμορφα, από ένα σουτ μέχρι μία συνεργασία που έβγαλαν δύο συμπαίκτριές μου. Για ‘μένα, μεγάλο στήριγμα ήταν η Λία (σ.σ. Ντάνου), ειδικά μέσα στο γήπεδο. Οπότε έχω το πρώτο ματς που αναβλήθηκε, εκεί είχα αρκετά highlights που ήταν κι εκείνη μες στο γήπεδο και ένιωθα πολύ όμορφα».