Skip to main content

Σαντορίνη: «Ας κρατήσουμε τον αθλητισμό ψηλά»

Η Α.Ε Σαντορίνης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αναλυτικά:

Αγαπητοί γονείς, μέλη και φίλοι του συλλόγου,

Σε συνέχεια των μέτρων και των αποφάσεων που ελήφθησαν από τους αρμόδιους φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα πλήρους αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων στο νησί μας.

Η περίοδος αυτή, αν και ιδιαίτερα περιοριστική για την λειτουργία του συλλόγου μας, δεν είναι δυνατόν να περιορίσει τις σκέψεις και τον προβληματισμό όσων ασχολούμαστε με τον ερασιτεχνικό και τον αναπτυξιακό αθλητισμό, που ολοκληρώνει την εκπαίδευση συμβάλλοντας στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της σωματικής και της νοητικής υγείας των νέων μας.

Ο αθλητισμός προσφέρει αμέτρητες όμορφες μικρές ή μεγάλες στιγμές και συγκινήσεις.

Ο αθλητισμός είναι ένα υπερήφανο, αγέρωχο δέντρο με πολλά κλαδιά και χιλιάδες παρακλάδια!

Ο αθλητισμός δε διαχωρίζει μπάσκετ, δε διαχωρίζει βόλεϊ, δε διαχωρίζει ποδόσφαιρο, δε διαχωρίζει επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, δε διαχωρίζει έθνη, φύλα, ηλικίες. Ο αθλητισμός ΕΝΩΝΕΙ!

Έτσι λοιπόν Ενώνουμε και εμείς την φωνή μας, με όλον τον υγιή αθλητισμό που ζητά το αυτονόητο!

Σαφώς και βρισκόμαστε εν μέσω μίας πανδημίας, η οποία δεν κάνει διακρίσεις. Είτε παίζεις σε μεγάλα σαλόνια είτε παίζεις σε αλάνες είσαι αντιμέτωπος με αυτήν!

Σαφώς και βρισκόμαστε εν μέσω μίας πανδημίας, η οποία δεν κάνει διακρίσεις. Στην πανδημία είμαστε όλοι ισότιμοι. Είτε είσαι στην Α1 είτε είσαι στην Α2 είτε είσαι στη Β´ Εθνική είτε είσαι στη Γ´ Εθνική είτε συμμετέχεις σε τοπικό πρωτάθλημα!

Άραγε είμαστε όλοι ισότιμοι στην πραγματικότητα;

Είναι αναγκαίο και υπάρχει τρόπος τα μέτρα να γίνουν ορθολογικά και να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και έχει “φυλακίσει” εκατοντάδες αθλητές και δεκάδες αθλητικά σωματεία και το κυριότερο να επικρατήσει ισοτιμία!

Προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος επιστροφής στην αθλητική δραστηριότητα ακόμη και τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων λόγω κορονοϊού και έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό ας διατεθούν για δωρεάν αξιόπιστα τεστ στους αθλητές όλων των κατηγοριών, που θα πραγματοποιούνται σε διαγνωστικά κέντρα, μια φορά την εβδομάδα, όπως ακριβώς και στις μεγάλες κατηγορίες!

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, που έχει λάβει ελάχιστη οικονομική ενίσχυση έως τώρα, στέκεται υπερήφανα πάντα! Ακόμη και στις πλέον αντίξοες συνθήκες! Ας κρατήσουμε τον αθλητισμό ψηλά! Εκεί όπου ανήκει!

Με απόλυτο σεβασμό στη νομοθεσία, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα που έχουν προταθεί από την πολιτεία από την πρώτη στιγμή, ανυπομονούμε για την επόμενη μπασκετική μας συνάντηση».