Skip to main content

Τέλος ο Σαρίτσα από την Εθνική Τουρκίας λόγω Λάρκιν

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Τουρκίας αποτελεί ο Ουφούκ Σαρίτσα, παραμονές των αγώνων για τα «παράθυρα» του Νοεμβρίου, για τα προκριματικά του Eurobasket 2021, με Κροατία (27/11) και Ολλανδία (29/11).  

συνεργασία μας με τον κόουτς Ουφούκ Σαρίτσα διακόπηκε. Ευχαριστούμε τον Ουφούκ Σαρίτσα και την Καρσίγιακα για την συνεργασία", αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της τουρκικής Ομοσπονδίας, ενώ ο λόγος για τον οποίο επήλθε διαζύγιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, είναι η άρνηση του Σαρίτσα να καλέσει τον Σέιν Λάρκιν (για τον οποίο γίνεται προσπάθεια να βγάλει τουρκικό διαβατήριο) στην προεπιλογή, καθώς τον έκρινε ανέτοιμο.  Η απόφαση του αυτή δεν βρήκε σύμφωνη την τουρκική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα να επέλθει κόντρα και «διαζύγιο».

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Σαρίτσα,  δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τον Ορχάν Ενέ, ο οποίος αποχώρησε από τον πάγκο της Τόφας, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Ερτουγκρούλ Ερντογάν, ο οποίος αποχώρησε από την Γαλατάσαραϊ και Οκτάι Μαχμούτι, ο οποίος παραμένει εδώ και καιρό χωρίς ομάδα.

Να θυμίσουμε πως ο Σαρίτσα είχε τα ηνία της Εθνικής Τουρκίας από το 2017.