Skip to main content

Δανούση: «Δεν είχαμε πλάνο πρωτιάς, αλλά όσο τρως ανοίγει η όρεξη»

Οι Δαναοί Άργους επικράτησαν με 65-52 του Αθηναϊκού για την 8η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Α2 Γυναικών και η γκαρντ των νικητών, Τόνια Δανούση, μίλησε στην εκπομπή «Woman to woman» με την Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. 

Αναλυτικά τα όσα είπε η έμπειρη αθλήτρια:

Για τη νίκη απέναντι στον Αθηναϊκό: «Τις προηγούμενες βδομάδες είχαμε τραυματισμούς, ήταν οι τρεις παίκτριες απ’ την 5άδα μας τραυματισμένες, που σημαίνει ότι δεν είχαμε «δέσει» καθόλου σαν ομάδα. Παίξαμε τρία παιχνίδια χωρίς τρεις βασικές μας παίκτριες και τα κορίτσια μπήκαν την Πέμπτη για προπόνηση. Όσο και να δουλεύαμε οι άλλες, όσο λείπουν 3 βασικά «γρανάζια» είναι πολύ δύσκολο. Θεωρητικά ήμασταν καλά προετοιμασμένες, αλλά στο γήπεδο δεν τα είχαμε δουλέψει τόσο. Τέτοια παιχνίδια κερδίζονται κυρίως με τη θέληση και το πάθος και νομίζω ότι χθες (04/12) το θέλαμε. Ο κόσμος που είχαμε στο γήπεδο μάς βοήθησε πάρα πολύ σ’ αυτό, μάς ανέβασε κι άλλο και κάναμε πολύ μεγάλη νίκη».

Για το τι άλλαξαν στο 2ο ημίχρονο: «Μπήκαμε στ’ αποδυτήρια στο ημίχρονο και χάναμε 24-31. Ήμασταν κοντά και ξέραμε ότι χάναμε από δικά μας λάθη. Μπαίνοντας στ’ αποδυτήρια «καθαρίσαμε» το μυαλό μας και είπαμε ότι πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω, να μην κάνουμε αβίαστα λάθη, να προσέξουμε τις πάσες και την άμυνά μας, να πάρουμε τα ριμπάουντ. Επειδή στα προηγούμενα παιχνίδια τα τρίτα δεκάλεπτα δεν ήταν καλά, είχαμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά σ’ αυτό και αυτό κάναμε. Μειώσαμε, περάσαμε μπροστά και όσο έχεις ψυχολογία γιατί βλέπεις ότι αυτό που κάνεις σού βγαίνει, παίρνεις και διαφορά».

Για την πρωτιά που έχουν μέχρι στιγμής στον 1ο όμιλο: «Είναι τεράστια επιτυχία αυτό για ‘μας. Όταν «χτίστηκε» αυτή η ομάδα δεν είχαμε πλάνο πρωτιάς, αλλά την παραμονή και θέλαμε και την 4άδα. Όσο τρως όμως σου ανοίγει η όρεξη και αυτήν τη στιγμή είμαστε πρωταθλήτριες του 1ου γύρου έστω, οπότε μόνο χαρούμενες θα μπορούσαμε να είμαστε».