Skip to main content

Κύπελλο Ανδρών - Στην μάχη του Final 8 πέφτει και ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός

Με τους υπόλοιπους δύο προημιτελικούς συνεχίζεται το Final 8 του κυπέλλου Ανδρών, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Πρώτο χρονικά παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Περιστέρι. Σε μία επανάληψη του περσινού τελικού, ο κυπελλούχος Ελλάδας θέλει να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για το 3peat, καθώς ο Ολυμπιακός μετρά δύο συνεχόμενες κατακτήσεις κυπέλλου και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο, στα «Δύο Αοράκια».

Οι «ερυθρόλευκοι», παρά το πλήθος προβλημάτων που αντιμετώπισαν (και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν), δείχνουν πως, έστω και καθυστερημένα, βρήκαν τα πατήματα τους, όπως φαίνεται και από τις έξι συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Μιλουτίνοβ, όμως φαίνεται πως έπιασε τον… πρώτο αριθμό του λαχείου, με την περίπτωση Ράιτ, καθώς ο Αμερικανός, όχι  μόνο καλύπτει το κενό του Σέρβου σέντερ, αλλά έχει προσθέσει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στοιχεία που οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα είχαν την φετινή σεζόν. Από τα παιχνίδια του Final 8 θα λείψουν και οι ΜακΚίσικ και Σίκμα, παρά τις αρκετές σκέψεις που έκανε ο Μπαρτζώκας για αλλαγή στο ρόστερ των ξένων, ενώ από το ματς με το Περιστέρι θα κοπεί και ένας  εκ των Κάνααν, Γκος, Πίτερς, Μπραζντέικις, Πετρούσεβ, Ράιτ και Φαλ, καθώς οι έξι από τους επτά ξένους έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι.

Από την πλευρά του το Περιστέρι δείχνει ικανό να βάλει… δύσκολα στον Ολυμπιακό, παίρνοντας, κατά κάποιο τρόπο, το… αίμα του πίσω για την ήττα με «κάτω τα χέρια» στον περσινό τελικό. Το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ και στην Ευρώπη, η παρουσία στο «top 16» του BCL αποτελεί από μόνη της επιτυχία, παρά το 0-3 που μετρά το Περιστέρι στην β’ φάση.

Διαιτητές του προημιτελικού έχουν οριστεί οι ΠΙτσίλκας, Καρπάνος και Μαρινάκης.

Στον δεύτερο χρονικά προημιτελικό της ημέρας, ο Προμηθέας αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο. Η ομάδα της Πάτρας είναι το απόλυτο φαβορί, καθώς είναι και η μοναδική που αντιμετωπίζει σύλλογο προερχόμενο από χαμηλότερη κατηγορία, κάτι τέτοιο, όμως, προσθέτει και έξτρα βάρος στους ώμους της, καθώς ο Προμηθέας έχει μόνο να χάσει από αυτό το παιχνίδι, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Τα νέα για τον Ηλία Παπαθεοδώρου, πάντως, είναι ευχάριστα, καθώς ο Έλληνας προπονητής μπορεί να υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Ετσενίκες, που ξεπέρασε τον τραυματισμό που αντιμετώπισε.

Όσον αφορά τον κάτοχο του UNICEF trophy για δεύτερη σερί σεζόν, Πανιώνιο, γνωρίζει πως είναι το αουτσάιντερ στο συγκεκριμένο ζευγάρι, όμως οι ιθύνοντες της ομάδας της Νέας Σμύρνης θεωρούν πως, από την στιγμή που πέρσι,  όντας μάλιστα ομάδα της Β’ Εθνικής… έβγαλαν την ψυχή της ΑΕΚ μέχρι να «πέσουν» στην παράταση, φέτος, με παίκτες που έχουν φάει τα… γήπεδα με το κουτάλι (Γκίκας, Βεργίνης, Βουγιούκας, Κακλαμανάκης) μπορούν κάλλιστα να κάνουν το βήμα παραπάνω και να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, παρά το πλήγμα με την απουσία του τραυματία Ζαν Λουί.

Τον δεύτερο προημιτελικό θα σφυρίξουν οι Τσαρούχα, Μαγκλογιάννης και Χριστινάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ολυμπιακός – Περιστέρι: 18:00

Προμηθέας – Πανιώνιος: 21:00