Skip to main content

Βαχαρίδης: "Η άμυνα μας είναι η σταθερά μας στον Όλυμπο Ελευθερίου-Κορδελιού"

 Ο Χρήστος Βαχαρίδης, προπονητής του Ολύμπου Ελευθερίου-Κορδελιού, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio, όπου μίλησε για το χτίσιμο της ομάδας του, τους στόχους της και για την ερχόμενη αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για τη νίκη επί της ΚούΠα Κιλκίς: «Είμαστε ακόμα στις πρώτες βδομάδες του “χτισίματος” της ομάδας, ουσιαστικά στην τρίτη βδομάδα προετοιμασίας, οπότε αυτά τα ματς τα κοιτάμε σαν επίσημα φιλικά. Σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα, αλλά σκοπός μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι προπόνηση με την προπόνηση, φιλικό με το φιλικό. Το ότι ήρθε και μια νίκη μάς χαροποιεί και μας δίνει μια αίσθηση ότι πάνε καλά τα πράγματα για να συνεχίσουμε και για το επόμενο παιχνίδι».

Για το ότι κράτησαν την ΚούΠα Κιλκίς στους 55 πόντους: «Σίγουρα είναι θετικό ότι κρατήσαμε την αντίπαλη ομάδα στην έδρα της σε τόσο χαμηλό σκορ. Βέβαια, η ΚούΠα Κιλκίς είναι πιο νεανική ομάδα, τώρα “χτίζεται”, αλλά για εμάς είναι ένα καλό δείγμα και ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι. Επιθετικά δεν έχουμε “δέσει” ακόμα όσο θέλουμε να “δέσουμε”, δεν αξιοποιούμε όλα μας τα “όπλα” ακόμα όπως θέλουμε. Η άμυνα πρέπει να είναι μια σταθερά, την οποίαν έστω και σε ένα τέτοιο ματς την κρατήσαμε, πράγμα πολύ σημαντικό».

Για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, εκτός έδρας με τον Α.Σ. Πανόραμα (14/09): «Και στο Πανόραμα “έτρεξαν” καλά την ομάδα απ’ ό,τι φαίνεται. Θα είναι ένα ωραίο ματς, επίσημο φιλικό πάλι. Αυτή η ομάδα είναι και αντίπαλός μας στον όμιλο, οπότε θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ματς και θα τεστάρουμε ακόμη καλύτερα τις δυνάμεις μας. Λογικά μπορεί να έχουμε και τους ίδιους στόχους με το Πανόραμα. Θέλουμε να κερδίσουμε, δε θα κατέβουμε απλά για να παίξουμε και να δούμε ότι εφαρμόζουμε όσα λέμε στην προπόνηση. Ακόμη κι αν δεν κερδίσουμε δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Αν κερδίσουμε, υπάρχει ένα κίνητρο ότι έρχεται μια ομάδα απ’ την Αθήνα από ψηλότερη κατηγορία, απ’ το οποίο ματς μόνο κέρδος θα έχουμε. Αυτή είναι η σκέψη μας, αυτό έχουμε συζητήσει και συμφωνήσει με τα παιδιά».

Για τον στόχο της νέας σεζόν: «Η ομάδα και πέρυσι είχε καλά ονόματα για την κατηγορία. Φέτος το διαφοροποιήσαμε, πήγαμε να κατεβάσουμε λίγο τον μέσο όρο ηλικίας. Κρατήσαμε τέσσερα παιδιά, η ομάδα στην ουσία είναι καινούργια. Πήραμε έμπειρα παιδιά. Έτσι όπως είναι το format, αν δεν πας να πρωταγωνιστήσεις, κινδυνεύεις να πέσεις. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Σε πρώτη φάση να μπούμε στην εξάδα για να αποφύγουμε τα προβλήματα και αν μπορούμε να μπούμε στην τετράδα θα ήταν ευχής έργον. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Για το ότι απέκτησαν έμπειρα παιδιά τα οποία γνωρίζουν την ομάδα: «Πάρα πολύ μάς βοηθάει αυτό. Πήραμε έμπειρα παιδιά, τα οποία κοιτάξαμε να ταιριάζουν λίγο οι χαρακτήρες τους, έτσι ώστε να “χτίσουμε” το κομμάτι των αποδυτηρίων. Πήραμε παιδιά που μου κάνουν πιο εύκολο το κομμάτι της προπόνησης και, κατά κάποιον τρόπο, με καθοδηγούν με τις εμπειρίες τους, τις συμβουλές τους, μέσα από συζητήσεις που κάνουμε στο να “χτίσουμε” κάτι που θέλουμε να πάει καλά. Αυτά τα παιδιά καθοδηγούν την ομάδα και πέραν του αγωνιστικού κομματιού».

Για τον λόγο που πήγε στον Όλυμπο Ελευθερίου-Κορδελιού: «Οικογενειακοί επαγγελματικοί λόγοι μάς έκαναν να μετακομίσουμε στη Θεσσαλονίκη. Εδώ είναι πιο πολλές οι ευκαιρίες και οι ομάδες για να ασχοληθείς. Οικογενειακή είναι η απόφαση, ήρθαμε όλοι μαζί εδώ, δεν ήρθα μόνος μου. Στην καθημερινότητα δεν αλλάζει τίποτα. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στην Ξάνθη ήταν τρεις οι ομάδες, εδώ υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα με την οποίαν μπορούμε να ασχοληθούμε».