Skip to main content

ΜακΚίσικ: «Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου»

Δηλώσεις στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ παραχώρησε ο Σακίλ ΜακΚίσικ, με τον Αμερικανό να σημειώνει ότι οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού ανήκουν στο παρελθόν, αλλά και ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί πλέον το... σπίτι του! 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αθλητής των Πειραιωτών:

Για την σημασία της κατάκτησης του Κυπέλλου:

«Σημαίνει τα πάντα. Όταν ξανάρχισε η σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις είχαμε το μυαλό μας στους στόχους μας και είναι απίθανο να τους πετυχαίνουμε».

Για το αν θεωρεί σωστή την απόφασή του να μείνει στον Ολυμπιακό: «

Ναι, ναι. Πάντα αυτή είναι η απάντηση. Αυτό είναι το σπίτι μου. Ο Ολυμπιακός και ο προπονητής μου έδωσαν μία ευκαιρία και δεν μπορώ να με φανταστώ να παίζω σε άλλη ομάδα».

Για το στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού και την αποθέωση των ουδέτερων:

«Είναι ένα στυλ παιχνιδιού χωρίς εγωισμούς. Όταν όλοι συνειδητοποιούν ότι οι πόντοι δεν έχουν σημασία αλλά οι νίκες, βγάζει την πίεση. Δεν χρειάζεδται να πας για ύπνο και να σκέφτετσαι ότι πρέπει να σκοράρεις 20 πόντους την επόμενη μέρα. Αυτό είναι αποτελεσματικό».

Για το ότι στον Ολυμπιακό μοιάζει να μην έχει σημασία αν ένας παίκτης ξεκινάει ή έρχεται από τον πάγκο:

«Ούτε καν το σκεφτόμαστε αυτό. Ξέρετε ότι καμία φορά όταν βλέπουμε ότι η πρώτη πεντάδα δεν παίζει καλά φροντίζουμε να τους το πούμε και το ίδιο κάνουν και αυτοί. Μας λένε να βελτιωθούμε και αυτό είναι θέμα χημείας».

Για τα κλειδιά του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του Κυπέλλου Μπάσκετ ΟΠΑΠ, αλλά και στην φιλοσοφία της ομάδας:
 
«Ο Σάσα (σ.σ Βεζένκοβ) έχει να κάνει πολλά με αυτό. Βοηθάει να τον έχουμε στην ομάδα μας και είμαι χαρούμενος για αυτό. Δεν νομίζω ότι κανείς βγαίνει στο παρκέ και σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Όλα αφορούν την ομάδα. Αν παίζουμε καλά τότε όλοι παίρνουμε συγχαρητήρια».

Για το γεγονός ότι ενώ ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν επιλέγει να νικάει μέσα από την άμυνα:

«Ναι, γιατί ο προπονητής λέει ότι είμαι αμυντικός παίκτης. Είναι θρησκεία για εμάς να παίξουμε άμυνα. Από τον πρώτο ως τον 12ο ή τον 15ο παίκτη, όλοι οι παίκτες είναι καλοί και το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να βγουν στο παρκέ και να το αποδείξουν. Το να βλέπω κάποιον άλλο χαρούμενο, με κάνει κι εμένα χαρούμενο».

Για την επιθετική φιλοσοφία του Ολυμπιακού:

«Η πάσα είναι πιο γρήγορη από την ντρίμπλα. Αν όλοι δεχθούν αυτή την φιλοσοφία, η μπάλα θα γυρίζει και θα έχουμε πολλά ελεύθερα σουτ. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας».

Για το γεγονός ότι έπειτα από ένα διάστημα χωρίς τίτλους ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει μαζεμένα τρόπαια, κάτι που έχει ενθουσιάσει τον κόσμο του:

«Ο Παναθηναϊκός είχε την δική του εποχή, αλλά στο παρελθόν. Μπορείς να δεις ότι έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα. Εμείς μπορούμε να ελέγχουμε μόνο αυτά που μπορούμε να ελέγχουμε. Αν κατακτούμε τίτλους τώρα, τότε είναι η εποχή μας. Πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε αυτό κερδίζοντας όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε».

Για το αν αφιερώνει κάπου το Κύπελλο Μπάσκετ ΟΠΑΠ:

«Φυσικά στην σύζυγό μου όπως και στους γιους μου. Είναι λίγο διάσημη. Μην ακούσε ότι μπορεί να γίνει influencer του Ολυμπιακού. Αφιερώνω βέβαια το τρόπαιο και στους οπαδούς της ομάδας».